logo
RNTV Live

METEO: Se schimbă vremea! Vezi prognoza pentru intervalul 18 septembrie – 1 octombrie

METEO: Vezi aici cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!
Ciprian Radu

Prognoza pentru intervalul 18 septembrie – 1 octombrie

Regimul termic va fi în scădere, anunță meteorologii. Totodată, în intervalul imediat următor, va ploua în toate regiunile țării.

Estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 18 septembrie – 1 octombrie.

În Muntenia, primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât ar fi normal. Ulterior, temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă între 21 și 23 septembrie. Sunt de așteptat valori mediate regional de 20 – 24 de grade, pe timpul zilei, și 10 – 14 grade noaptea. O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an. În intervalele 19 – 22 și 26 – 28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare, iar local pot fi și cantități de apă însemnate.

CITEȘTE și Avertisment ISU: Ce trebuie să faci în caz de furtună sau tornadă

La munte, după un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată. În intervalul 21 – 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5 – 10 grade și minime de la un grad la patru grade, în medie. Vremea se va încălzi apoi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8 – 16 grade și nocturne de 3 – 6 grade. În intervalul 19 – 22 septembrie, va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi, din nou, ridicată în perioada 27 – 29 septembrie.

Citește prognoza pentru toate regiunile țării AICI

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor