logo
RNTV Live

Metoda inovatoare găsită de cei de la Zoo Bucov pentru sănătatea psihică a animalelor din captivitate/ FOTO

zoo-bun-3
Erika Stoica

În cadrul unei inițiative inovatoare, Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” s-a asociat cu Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Ploiești pentru a se găsi noi soluții pentru păstrarea sănătății psihice a animalelor din grădina zoologică.

Cunoscuți pentru eforturile constante de îmbunătățire a calității vieții animalelor sale, reprezentanții de la Zoo Bucov au găsit o nouă modalitate de a oferi stimuli și divertisment pentru locatarii săi non-umani. În colaborare cu elevii români, turci și sârbi implicați în proiectul #Erasmus “Eco not Echo”, au fost create jucării din materiale reciclate destinate interacțiunii cu animalele.

Primul care a testat surpriza a fost jaguarul Mihai. Jaguarul, singura felină care nu toarce, a avut parte de o experiență deosebită, petrecând mai mult de o jumătate de oră jucându-se cu jucăriile create special pentru el. Acest tip de activitate nu numai că îmbunătățește starea de bine a animalelor, dar le oferă și oportunitatea de a-și manifesta comportamentele naturale de explorare și de a-și exercita abilitățile fizice și mentale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor