logo
RNTV Live

Ministrul Mediului a verificat, la Petrobrazi, implementarea măsurilor privind calitatea aerului – FOTO

gratiela
rnews

Ministrul Mediului a verificat, la Petrobrazi, implementarea măsurilor privind calitatea aerului

După ce zilele trecute, Graţiela Gavrilescu a efectuat vizite de lucru la rafinăriile Petrotel-Lukoil şi Rompetrol, astăzi a venit rândul rafinăriei Petrobrazi.

Măsurile impuse de Ministerul Mediului, privind calitatea aerului, trebuie respectate, spune Graţiela Gavrilescu.

Nu a fost singurul obiectiv al vizitei. Reprezentanţii OMV Petrom au prezentat şi o nouă instalaţie, unică în lume.

Este vorba despre o investiție de circa 65 de milioane de euro, care permite conversia GPL și a benzinei ușoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzină și motorină.

“Această vizită are mai multe componente: în primul rând, am vrut să verific personal dacă stadiul implementării măsurilor privind calitatea aerului este în grafic. Este foarte important să ne ținem de termenele pe care ni le-am asumat în fața ploieștenilor. Un alt motiv al vizitei mele este noua instalație de policombustibili a rafinăriei. Este o investiție de cca 65 de milioane de euro, care permite conversia GPL și a benzinei ușoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzină și motorină. Este o tehnologie nouă, unică în lume, cu impact redus asupra mediului. Astfel de investiții sunt cele pe care le așteptăm în România, și felicit compania pentru asta. Pentru restul, aștept respectarea termenelor asumate!” – a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor