logo
RNTV Live

Ministrul Mediului a dat ordin pentru împușcarea urșilor care atacă oameni

Atac al urșilor la Comarnic! Un bărbat a ajuns la spital
rnews

Urșii agresivi vor fi omorâți

Grațiela Gavrilescu a dat un ordin de ministru prin care se permite uciderea urșilor care atacă. Ministrul mediului spune că ține mai mult la oameni decât la animale.
Înmulțirea excesivă a carnivorelor mari, dar și atacurile tot mai dese ale sălbăticiunilor, au impus luarea acestor măsuri drastice.
Așa că măsura este una așteptată de cei care s-au trezit cu urșii în gospodării, sau cu animalele din gospodărie ucise de sălbăticiuni.
“Trebuie sa gandim cu creierul, nu cu sufletul cand e vorba de vietile omenesti. Trebuie sa protejam animalele, inclusiv animalele mari, dar din cauza inmultiririi ursilor avem probleme frecvente in foarte multe zone. Am emis un ordin de ministru spre consultare, care a stat 30 de zile pe site-ul Ministerului, care este un ordin de ministru pentru cota de interventie, nu de vanatoare”, a declarat ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu.

140 de urși pot fi omorâți

Pentru finalul anului, ordinul de ministru prevede uciderea unui număr maxim de 140 de urși, pe tot teritoriul țării. Aceștia nu intră în cotele de vânătoare aprobate prin lege în sezon.
“Ori de cate ori o carnivora mare ataca frecvent o gospodaria unei persoane, care este frecvent in incinta unei comunitati, atunci se da cota de interventie. Care inseamna fie recoltarea carnivorei si relocare, dar atunci cand ursul ataca direct persoana respectiva si ramane vatamata, se poate trece si la procesul de impuscare, dar asta nu inseamna ca dam cota de vanatoare”, a spus Gratiela Gavrilescu.
Sursa: hotnews.ro
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor