logo
RNTV Live

Ministrul Sănătății anunță o posibilă schimbare cu privire la cumpărarea anticoncepționalelor! Acestea ar putea fi compensate pe bază de rețetă

shutterstock_174191111-1
Constantin Corina

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că lucrează la un proiect care ar compensa tratamentul contraceptiv pentru femeile tinere care își doresc acest lucru.

La finalul unui eveniment, când a fost întrebat dacă are în vedere un proiect pentru compensarea anticoncepționalelor, Rafila a confirmat și a explicat că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.

„Da, este similar, dacă vreţi, cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe – era foarte complicat – ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie. O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

  • Anticoncepționalele, cunoscute și sub numele de pilule contraceptive sau pastile contraceptive, sunt medicamente utilizate pentru prevenirea sarcinii. Acestea conțin substanțe chimice care împiedică ovulația (eliberarea unui ovul din ovar). Există diferite tipuri de anticoncepționale, inclusiv pilule orale, plasturi, inele vaginale, injecții și implanturi subcutanate, fiecare cu propriile lor instrucțiuni și modalități de utilizare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor