Ministrul Sănătăţii, din nou în control: ” E un dezastru”

sursă foto Evz

Ministrul Sănătăţii, din nou în control: „E un dezastru”

Situaţie cu repetiţie. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut un nou control neanunţat. De data aceasta, duminică seara a mers la Spitalul Judeţean Constanţa.

“Am  fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. Pot să vă spun că secţia Pediatrie este cea mai în regulă din punct de vedere a colectării deşeurilor periculoase, a aspectului general de curăţenie, existenţa dezinfectantelor la intrare şi la ieşire din secţie.

  Dezastru este în secţia neurologie. Dezastru, mizerie, debandandă, o lipsă de organizare totală. De remarcat că în toate trei secţiile lipsesc la intrare materiale de protecţie, echipamentele de protecţie, dar repet secţia neurologie nu este în regulă”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul a propus schimbarea asistentului şef de pe secţia de Neurologie şi un avertisment pentru directorul de îngrijiri al spitalului.

“I-am propus domnului director medical, domnului preşedinte, schimbarea asistentului şef de pe secţia Neurologie, dar în general directorul de îngrijiri al spitalului are nevoie de un avertisment pentru că teoretic trebuie să supravegheze aceste aspecte. (…) Poate par lucruri mărunte, dar dacă nu ne intră într-o rutină, nu ne interesează. Povestea cu merge şi aşa eu nu o mai tolerez. Există nişte reguli”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, care a însoţit-o pe Sorina Pintea în acest control, a cerut demisia asistentei şefe de la secţia de Neurologie şi a asistentei de la triaj din UPU. De asemenea, el a fost nemulţumit şi de faptul că managerul unităţii medicale, Cătălin Grasa, nu a fost prezent la acest control deşi fusese anunţat.

Citeşte mai multe AICI 

Foto cu carater ilustrativ

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here