logo
RNTV Live

Mirajul îmbogățirii peste noapte l-a ruinat pe un ploieștean de 39 de ani

Ciprian Radu

Mirajul îmbogățirii peste noapte l-a ruinat pe un ploieștean de 39 de ani

Un ploieștean de 39 de ani s-a crezut as în evaziune și în spălarea banilor. Polițiștii au luat urma complicatelor artificii financiare și l-au pus sub acuzare. Prejudiciul la bugetul statului a fost important: 1.612.845 lei.

CITEȘTE și Încep controalele la proprietarii de baruri si restaurante. Vezi câţi au fost amendaţi până în prezent

Circuitul banilor

Tînărul dispus transferul sumei de 4.264.156 lei, din conturile a trei dintre firme, în conturile bancare ale mai multor societăţi de tip fantomă.

Sumele transferate au fost ulterior retrase în numerar şi restituite evazionistului de către alte persoane implicate.

Pentru disimularea acestei activităţi, banii au fost transferați succesiv în conturile societăţilor de tip fantomă. Aici au fost ,,sparte” în sume mai mici şi, ulterior, retrase în numerar. Sau au fost transferate în conturile deschise de administratorii statutari ai societăţilor fantomă. De aici au fost retrase şi reîntoarse, cu excepţia unor comisioane remise colaboratorilor.

 

O parte din sumele respective au fost reinvestite în activitatea societăţilor, respectiv pentru achitarea unor lucrări de construcţie executate fără forme legale la punctele de lucru ale acestora.

Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor