logo
RNTV Live

Mobilizare de excepție a politiștilor prahoveni pentru minivacantă

0057f3bd-ed3b-4c62-9c28-480a91c7097a
Erika Stoica

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova se mobilizează pentru a asigura un climat de siguranță în perioada minivacanței de 1 Mai și aPaștelui. Astfel, peste 1.500 de polițiști vor fi activi în întreg județul, având ca prioritate protejarea cetățenilor și menținerea ordinii publice.

Acțiunea polițienească se va concentra pe zonele cu aflux mare de persoane, precum și în proximitatea lăcașurilor de cult, unde se vor desfășura slujbe religioase. De asemenea, polițiștii vor patrula în localitățile turistice și în zonele de agrement, pentru a preveni incidentele și pentru a interveni rapid în caz de nevoie.

Polițiștii rutieri vor avea un rol important în menținerea siguranței în trafic, fiind mobilizați pentru a preveni accidentele rutiere și pentru a asigura fluiditatea circulației pe drumurile naționale și locale. Radarul va fi folosit cu spor pentru a descuraja conducătorii auto să încalce limitele de viteză.

Pe lângă prezența vizibilă a polițiștilor în zonele aglomerate, aceștia vor desfășura și activități de prevenire și conștientizare a cetățenilor în privința măsurilor de siguranță pe care trebuie să le adopte în această perioadă.

Recomandările poliției pentru cetățeni includ atenție sporită la bunurile personale, evitarea consumului excesiv de alcool, respectarea regulilor de circulație și păstrarea unui comportament civilizat și respectuos față de ceilalți.

Cu aceste măsuri, Poliția Prahova își propune să ofere un mediu sigur și liniștit pentru toți locuitorii și vizitatorii județului în timpul minivacanței.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor