logo
RNTV Live

Mobilizare maximă pentru sărbătoarea Izvorul Tămăduirii

Mobilizare maximă pentru sărbătoarea Izvorul Tămăduirii
Mihai Constantinescu

În fiecare an, în prima vineri după sărbătorile de Paştei, creştinii sărbătoresc Izvorul Tamaduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Prahovenii vor sărbători şi ei, iar Mănăstirea Ghighiu este, de obicei, unul dintre locurile preferate de creştini de unde să ia apă sfinţită. Pentru a preîntâmpina eventuale neplăceri, jandarmii Grupării Mobile “Matei Basarab” s-au mobilizat. Aproximativ  125 de jandarmi vor asigura protecţia participanţilor, ordinea şi liniştea publică.

Pe timpul slujbei de sfinţire a apei, enoriaşii vor fi dispuşi în interiorul Mânăstirii Ghighiu iar la terminarea acesteia vor fi îndrumaţi spre culoarul de acces în zona de distribuire a apei sfinţite.

Pentru a păstra ordinea în jurul recipientelor de aghiasmă, se va monta un dispozitiv format din garduri de protecţie, iar accesul enoriaşilor în interior, pentru a lua apă sfinţită, se va face prin culoare special amenajate.

 

Cei prezenţi în zonele unde au loc manifestări religioase pot solicita sprijin atât jandarmilor aflaţi în dispozitiv cât şi prin intermediul numărului unic de urgenţă 112,  în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

sursa comunicat GJM “Matei Basarab”

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor