logo
RNTV Live

Modificări importante în privinţa vârstei de pensionare. Ce români se pot pensiona mai devreme

pensionare Bunicii Ploieştiului. Bunicii Ploieştiului au ieşit astăzi în stradă/ sursa foto România Libera
Mihai Constantinescu

Modificări în ceea ce priveşte vârsta de pensionare

Modificări importante în privinţa vârstei de pensionare. Ce români se pot pensiona mai devreme.

Se anunţă modificări împortante la Legea Pensiilor. Proiectul a fost pus în dezbatere publică site-ul Ministerului Muncii şi prevede printre altele şi scăderea vârstei de pensionare.

Nu pentru toată lumea însă. Doar anumite categorii de persoane sunt vizate. Astfel, cei mai norocoşi din listă se vor putea bucura de anii de pensie şi cu 12 ani mai devreme dacă au avut parte de condiții de muncă grele.

Potrivit Bugetul.ro , pentru trei ani munciți astfel, reducerea este de un an și jumătate, iar cei care lucrează 24 de ani, se pot pensiona cu 12 ani mai devreme, adică la 53 de ani, în cazul bărbaților și la 51 de ani, în cazul femeilor.

Pe listă sunt trecuţi  minerii, siderurgiștii, scafandrii, etc, dar şi cei din zona artistică. Este vorba mai exact de: balerin, dansator, acrobat, jongler, clovn, călăreț de circ, dresor de animale sălbatice, solist vocal de operă și operetă, instrumentist la instrumente de suflat și cascadori, notează aceeşi sursă.

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor