logo
RNTV Live

Moment festiv la școala de pompieri! Salvatorii au depus jurământul

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri Mâine începe admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri de la Boldeşti
Ciprian Radu

Moment festiv la școala de pompieri

330 de boboci ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldești au rostit, astăzi, jurământul de credință. 

Noua generație de salvatori a parcurs etapa de pregătire militară de bază și onorează drapelul tricolor prin legământul față de țară și semeni.

Evenimentul a avut loc în prezența inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) – general de brigada Dan-Paul Iamnadi, a reprezentanților administrației publice locale, a șefilor de arme din Ministerul Afacerilor Interne și a rudelor și prietenilor.

La încheierea momentului festiv, invitaţii au urmărit exerciţii demonstrative susţinute de personalul din cadrul catedrei de specialitate, au vizitat spaţiile de învăţământ şi cele sociale, care facilitează formarea elevilor ca viitori salvatori.

Şcoala a fost înfiinţată la data de 15 februarie 1986, sub denumirea „Şcoala Militară de Subofiţeri de Pompieri” Boldeşti-Scăeni, răspunzând necesităţii formării, la nivelul Corpului Pompierilor Militari, a unei reţele proprii de unităţi de învăţământ în care să fie pregătite cadre competente şi competitive valoric.

ISU Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor