logo
RNTV Live

“Momente”de viaţă cu pictoriţa ploieşteancă Bianca Danilov

13950460_1402802613067298_1481174258_o
Raluca Eparu

Când am intrat în sala mare a Muzeului de Artă “Ion Ionescu Quintus” din Ploieşti, mai multe buchete de flori venite de pe peste tot, m-au inundat. Culori puternice, vibrante, tuşe ascunse, umbre, zbucium. Totul în 11tablouri de îţi taie respiraţia. Pe urmă am văzut un chip frumos, fără mască de farduri, cu nişte ochi verzi luminoşi şi un zâmbet cuceritor. O fată frumoasă îmbrăcată în rochie roşie. Roşu asumat, la fel ca şi forţa din acele tablouri. Normal, veţi spune, pentru că doar cineva frumos şi care radiază veselie, poate picta flori. M-am bucurat astfel, din prima secundă că nu am ratat expoziţia de pictură a Biancăi Danilov, un tânăr artist care pictează de la 4 ani, aşa cum mi-a dezvăluit chiar mama ei, pictoriţă şi ea. Şi m-am bucurat că am găsit-o singură în sală, înainte să vină mulţimea de vizitatori. Am luat-o ca pe un mare privilegiu, pentru că aşa singură, domina întreaga sală. Privelişte de neratat.

Fata universală

Pe Bianca o mai văzusem la Cercul de donatori, dar nu apucasem să interacţionăm. Acum, am simţit că i-am intrat în suflet, văzându-i arta şi stând de vorbă cu ea. “Pasiunea aceasta e o binecuvântare, pentru că m-am născut într-o familie de artişti şi chiar dacă ai mei au încercat la un moment dat să mă redirecţioneze, faptul că am ales pensula la turta de 1 an, a contat se pare foarte mult. Am urmat liceul de artă, dar pe urmă am făcut facultatea aici, la UPG, engleză-română. Ani de zile, am lăsat această îndeletnicire şi m-am apucat de alte lucruri. Am terminat facultatea şi am devenit în cele din urmă director la o firmă din domeniul farmaceutic. M-am reapucat de pictură în urmă cu şase ani”, spune Bianca şi de aici povestea devine un film de aventură.

13918390_1402806413066918_744223582_o

“În 2011 am plecat cu soţul meu, care este inginer, în Bahrain şi am stat acolo până în 2013. Aici m-am reinventat şi am început iar să pictez. De ce flori? Că Arabia nu are florile noastre. Am încercat şi cai, peisaje, dar am simţit că trebuie să pictez flori. M-am inspirat din amintirile de acasă, pentru că am copilărit la Nord şi pentru că acolo găseam maci şi flori de câmp în lizieră. În plus, pentru că sunt o pasionată de călătorii şi am vizitat multe locuri, pe acolo am fotografiat multe flori. Aceste fotografii se regăsesc în mare parte în tablourile mele. Iniţial, când am ajuns la Bahrain, nu pictam, dar m-am gândit cum aş putea să cunosc mai mulţi oameni, să socializez. Mi s-a ivit ocazia de a colabora cu Asociaţia Femeilor Americane din Bahrain, o asociaţie cu o vechime de peste 40 de ani şi care, în ciuda numelui, reuneşte membri din toate naţionalităţile. Aşa am reuşit să-mi lărgesc orizonturile, am fost invitată în anumite ţări chiar la evenimente de familie şi am văzut alte culturi, dar mai ales să-mi doresc să ajt. Pentru că această asociaţie s-a înfiinţat pentru evenimente cu strângere de fonduri pentru susţinerea altor organizaţii care aveau nevoie. ne întâlneam săptămânal şi ne gândeam cum să organizăm următorul eveniment. Ne-am gândit la o paradă a costumelor naţionale. Am avut şansa să urc pe scenăşi să prezint costumul nostru tardiţional, dar şi o părticică de folclor. Am primit felicitări calde din partea multor participanţi care mai fuseseră în România sau doar auziseră de ţara noastră, dar dincolo de asta am învăţat cum se organizează evenimentele de acest gen. Asta m-a ajutat în propria afacere, pentru că am învăţat cum să-mi organizez timpul, iar contactele mele cu oamenii să fie contacte calde, nu reci”, spune Bianca.

13932761_588094044706159_7785172945059457654_n 13620005_1373990835948476_7042502501453248756_n

Afaceri şi viaţă în culori

Pictoriţa s-a întors în ţară, dar nu înainte de a lega relaţii cu multe persoane din străinătate, persoane care îi cumpără lucrările. Tablourile ei se vând şi aici bine, cu preţuri începând de la 3.000 de lei, dar în străinătate oamenii dau şi 4.000 de dolari pentru un buchet de flori semnat Bianca Danilov. Pentru ca un tablou să iasă perfect, tânăra stă şi două luni în faţa şevaletului, iar materialele folosite sunt întotdeauna de cea mai bună calitate. În plus, Bianca vinde miniaturi, corporaţiilor care doresc astfel de cadouri pentru angajaţi sau parteneri, dar acordă şi consultanţă de design interior. Toate aceste realizări se împletesc armonios cu viaţa de familie, pentru că de un an şi şapte luni, a apărut micuţa Otilia, inspiraţia continuă a Biancăi şi a soţului ei, Bogdan. La expoziţie, micuţa s-a bucurat şi ea de mulţimea care venise să vadă opera mamei.

Expoziţia “Momente” este deschisă publicului larg până pe 13 august 2016.

Valter Paraschivescu, profesor de istoria artei. “M-a bucurat ceea ce am văzut. Tema florilor este foarte fragilă, pentru că se pică foarte uşor în partea urâtă a picturii. S-au pictat foarte multe flori, dar nu toţi au reuşit să le facă. Bianca are o pictură care se apropie de abstracţionism şi ar putea foarte uşor să abordeze acest curent, dar pictura ei este una expresionistă cu pastă multă, abundentă, cu culori puternice şi foarte liberă ca tehnică de lucru!”

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor