logo
RNTV Live

Monumente vechi de aproape 150 de ani din Prahova, distruse pentru totdeauna

sursă foto Monumente Istorice-Prahova
Mihai Constantinescu

Monumente vechi de aproape 150 de ani din Prahova, distruse pentru totdeauna

Inconştienţă maximă în Prahova. Persoane necunoscute au distrus pentru totdeauna un grup statuar extrem de valoros din Floreşţi.

Capela romano-catolică şi grupul statuar “Fată pansând un rănit”, componente ale Ansamblului curtii boieresti Mavros-Cantacuzino (Cod LMI : PH-II-a-A-16389) – Floreşti. Capela a fost ridicată între 1840 şi 1842 de Nicolae Mavros. Grupul statuar care împodobeste monumentul funerar al Mariei Șutu a fost realizat la Paris in 1878 de sculptorul rus Mark Antokolsky. Ambele monumente au fost VANDALIZATE si sunt iremediabil pierdute, se specifică pe pagina de Facebook  Monumente Istorice –Prahova.

Reacţiile nu au întărziat să apară

“Ce păcat, ce mare pierdere! Atât de multe bijuterii uitate, care sunt aproape în ruină în jurul Călineştiului, este f trist!
Stau să mă întreb ? Câţi dintre oamenii de acolo se gândesc ce au însemnat şi ce ar putea să însemne aceste unice monumente? Cum se pot salva?
De ce nu să se reamenajeze şi să se facă un loc de vizitare pentru turişti? România, indiferent de zona, este un punct de atracţie pentru lumea întreagă.. şi ştiu ce spun!, a comentat cineva

sursa Facebook Monument Istorice-Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor