logo
RNTV Live

Muzeul Petrolului a fost preluat de către Consiliul Judeţean Prahova/ Foto

Mihai Constantinescu

Eforturile de aproape doi ani de zile ale reprezentanților Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, au fost astăzi încununate de succes. Mariana Gheorghe,  CEO OMV Petrom, însoțită de membrii ai bord-ului OMV Petrom, a participat la semnarea protocolului prin care Muzeul Petrolului trece din patrimonial OMV Petrom în patrimonial Consiliului Județean Prahova și în subordinea Muzeului Județean de Științele Naturii. La întâlnire au participat și reprezentanții Muzeului de Științele Naturii, Emilia Iancu și Cătălin Niță, dar și președintele Consiliului Județean Prahova și deputatul Rodica Paraschiv.
Procedura de trecere a Muzeului Petrolului din patrimonial OMV Petrom în cel al Consiliului Județean a fost începută din anul 2015. Atunci Ministerul Culturii a reconfirmat, la solicitarea OMV Petrom, avizul favorabil pentru transferul colecției Muzeului Petrolului către o autoritate publică. După mai multe etape de discuţii şi negocieri, pe 25 Noiembrie 2016, prin hotărârea Consiliul Județean Prahova, s-a înființat secția Muzeul Petrolului în cadrul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova și s-a creat numărul de posturi necesare (scoase la concurs în luna decembrie). Astăzi procedura a fost finalizată cu succes.
Cu o vechime de peste 60 de ani, muzeul este o emblemă a oraşului, având ca obiect conservarea materialului documentar cu privire la evoluția și dezvoltarea industriei petroliere din România.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor