logo
RNTV Live

Ne paşte un dezastru. Mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim ne-ar îngropa

sursa foto comisarul.ro
Mihai Constantinescu

Efectele mutării  ambasadei României în Israel la Ierusalim

Ne paşte un dezastru. Mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim ne-ar îngropa.

O eventuală mutare a ambasadei României la Ierusalim ar avea efecte dezastruose asupra ţării nostre. Una dintre cele mai importante fi pierderea a câteva miliarde de euro. Acest lucru s-au putea întâmpla prin reducerea substanțială a fondurilor structurale ce ne vor fi alocate de Uniunea Europeană în perioada 2021 – 2027, dar și prin accesarea mai dificilă a banilor pe care îi vom primi.

Decizia șefului PSD de a sfida consensul european pe această temă a picat cât se poate de prost. Pentru că exact în aceste zile se poartă ultimele discuții asupra proiectului de buget al UE pentru următorul exercițiu financiar. Prima propunere de împărțire a fondurilor de coeziune, în valoare de 350 de miliarde de euro – menite să ajute țările și regiunile mai puțin dezvoltate ale Uniunii – va fi făcută săptămâna viitoare, iar previziunile arată prost pentru multe țări din Europa Centrală și de Est.

Pentru perioada în care ne aflăm acum, începută 2014 și care se va termina în 2020, Polonia a primit aproximativ 77 miliarde de euro din fondurile de coeziune, Ungaria 22 miliarde și Slovacia 14 miliarde. Potrivit unei schițe de buget obținute de Financial Times zilele trecute, cele trei țări, dar nu numai, ar putea primit considerabil mai puțin în următorul ciclu de finanțare. Zeci de miliarde de euro ar putea fi redirecționați dinspre Europa Centrală și de Est spre vestul continentului, ca urmare a unei schimbări radicale a criteriilor după care sunt acordați banii.

CITEŞTE CONTINUAREA PE COMISARUL.RO

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/timesnewroman-ro-amendata-cu-16-000-lei-pentru-un-pamflet-in-care-a-fost-criticata-iubita-lui-dragnea/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor