logo
RNTV Live

Nereguli pe bandă rulantă descoperite de către inspectorii ITM Prahova.Urmează controale puternice

inspectorii ITM Prahova
Mihai Constantinescu

Nereguli pe bandă rulantă descoperite de către inspectorii ITM Prahova.Urmează controale puternice

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna noiembrie 2019, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare totală de 720.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 246 controale. S-au aplicat amenzi în valoare de 664.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 41 de persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă. Pentru munca           nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 580.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 117 de controale, Au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 56.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 17 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Campanie naţională

          “Inspecţia Muncii va derula, în perioada decembrie  2019–ianuarie 2020,  o  campanie  naţională  de  verificare  a  legalităţii  modului  în  care  sunt  comercializate  articolele  pirotehnice. Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii  la depozite  de  articole  pirotehnice,  provocând  mari  pagube  materiale  şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul  că,  în perioada  sărbătorilor,  se  înregistrează  cazuri  frecvente  de  vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianții și deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu. Pentru toate  neconformităţile constatate  cu  ocazia  controalelor,  se  vor  dispune  măsuri  cu termene precise  de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activității, conform prevederilor Legii  nr.  126/1995,  modificată şi completată” a spsu Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/mergi-la-munte-in-week-end-vezi-unde-poti-schia-in-prahova/?fbclid=IwAR2KVvbNaq5HO-4eSTj5aZP1DY-LxIs4ahvz1-RcZ1Ajm9Yxa6Pg4avCpOY

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

comunicat ITM Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor