logo
RNTV Live

Nesimţire criminală! Vezi pentru ce a fost reţinut un ploieştean de 17 ani

transformator-furat-cfr
Raluca Eparu

Nu le pasă absolut deloc de accidentele teribile care s-ar putea petrece din cauza activităţii lor şi nici dacă mii de oameni ajung la serviciu la ora la care trebuie să o facă. Este vorba despre hoţii de fier, care de cele mai multe ori nu este vechi, aşa cum aţi crede, ci provine din domenii active, cum ar fi transportul pe calea ferată. Sunt nenumărate cazurile când hoţii au sustras elemente de siguranţă de pe calea ferată punâdn în pericol traficul.

Polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au efectuat două percheziții la domiciliile unor persoane din Ploiești, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit că persoanele în cauză ar fi sustras în cursul lunii februarie, 5 transformatori de la picheții de alimentare de pe raza Stației C.F. Ploiești – Triaj.

Cei doi ar fi comercializat componentele din cupru de la obiectele sustrase, la centre de colectare a materialelor reciclabile. Acestea au fost identificate și recuperate de polițiști.

La percheziții, a fost depistat unul din cei doi bănuiți, respectiv un minor de 17 ani, fiind reținut de către polițiști pentru 24 de ore.

Astăzi, minorul care potrivit legii poate răspunde penal având în vedere că în curând împlineşte vărsta majoratului, a fost prezentat unității de parchet competente, care a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea depistării celuilalt suspect și probarea întregii activități infracționale.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor