logo
RNTV Live

Noile modificări ale CODULUI RUTIER: fără telefon mobil la volan

autobuz scolar
Mihai Constantinescu

Noile modificări ale CODULUI RUTIER: fără telefon mobil la volan

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova  informează că, în data de 13 august a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial, Ordonanța Guvernului României nr. 11/12.08.2019 prin care se modifică și se completează unele articole din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

O importantă modificare și completare a acestui act normativ se referă la faptul că pe timpul conducerii unui vehicul aflat în mișcare, este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil sau a oricăror dispozitive de înregistrare sau redare text/foto/video.
Aceeași interdicție se aplică și în cazul conducătorilor tractoarelor agricole sau forestiere ori tramvai aflat în mișcare, precum și în situația conducerii unor vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

De menționat este faptul că, în termen de 60 de zile de la data intrării in vigoare a Ordonanței nr. 11/12.08.2019, poliția rutieră va desfășura activități de informare a participanților la trafic, cu privire la interdicția, valabilă în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat in mișcare, de a ține în mână sau de a folosi cu mâinile în orice mod telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

În acest context, astăzi, 29 august a.c., Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, a organizat pe raza Municipiului Ploiești o acțiune de informare a conducătorilor auto cu privire la aceste importante modificări legislative.
În cadrul acestor activități, trei conducători auto au fost depistați folosind telefonul mobil la volan și au fost sancționați contravențional conform actualelor prevederi legislative.

Vă reamintim că orice distragere a atenției de la condus este considerată ca fiind foarte periculoasă și de aceea vă sfătuim să fiți prudenți și să conștientizați cât de fatală poate fi folosirea telefonul mobil la volan.

Orice mesaj sau apel poate aștepta, viața este importantă!

comunicat IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor