logo
RNTV Live

Noua lege a sportului. Ce spune primarul Dobre despre finanțarea CSM Ploiești

VIDEO: Război total la SGU. Ce spune primarul Ploieștiului
Ciprian Radu

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, anunță că instituția pe care o conduce lucrează la deblocarea situației de la CSM Ploiești, după modificările aduse Legii sportului.

În ceea ce privește reorganizarea echipelor de seniori cu jucători sub contract. Dobre este de părere că va trebui înființată o comisie care să negocieze drepturile financiare ale fiecărui sportiv.

Deocamdată, se lucrează la capitoul care arde tare, cel al copiilor și juniorilor care nu pot participa la competiții și care nu se pot antrena în spații închiriate.

„Sunt două modificări importante. Una este că autorităţile publice locale pot finanţa cu până la 5% din bugetul locul activităţile sportive. Cea de-a doua este că în cadrul unei structuri sportive se pot încadra şi persoane cu contract de prestări sportive . Astăzi am avut o primă discuţie despre ordonanţa de modificare a legii 69/2000 a sportului. Încă nu a apărut în Monitorul Oficial,. Trebuie să vedem, până la momentul publicării, cum procedăm astfel încât să putem debloca activitatea sportivă de la CSM pentru copii şi juniori şi  cum să creionăm un regulament prin care această activitate să fie finanţată prin bugetul Consiliului Local. La realizarea regulamentului finanţare, trebuie să includem și o comisie de negociere, pentru acele contracte de activitate sportivă . 5% pentru sport ar însemna cam 20-25 de milioane de lei, raportat la bugetul Ploieștiului. Avem bugetaţi deja 13 milioane de lei, pentru salariil şi administrarea bazelor sportive. Această modificare a legii  era necesară pentru o activitate unitară la nivel național, fără de care nu se putea finanţa sportul“, a declarat Adrian Dobre.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor