logo
RNTV Live

Nu Daum este principalul vinovat!

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Logica acuzelor după înfrângerea rușinoasă a României în fața Poloniei parcă nu are… logică. Tirul concentrat asupra selecționerului german Christoph Daum se rezumă strict la finalitatea contractului acestuia! “Demisia, demisia” sunt singurele cuvinte pe care suporterii de rezultat le strigă, meci de meci! Fani care, prin gesturi și acțiuni la limita civilizației și a penalului, aruncă fotbalul românesc la groapa de gunoi a istoriei. Și care, după răul voit provocat întregului fenomen din țară, interacționează violent pe forumuri și se laudă la nesfîrșit cu faptele comise! În ce țară trăim?

Într-o țară în care Gică Hagi este singurul care mai investește ceva în fotbal, este foarte normal ca astfel de rezultate slabe să apară. Tricolorii reușesc victorii din an în Paște și acelea după jocuri slabe ale partenerelor de joc sau în urma unor faze la care și arbitrul este implicat. De aceea, din punctul meu de vedere, până când nu se vor derula programe de investiții începând de la nivelul copiilor și juniorilor – lucru care trebuia făcut de foarte multă vreme! – nici nu vom putea să mai facem vreodată pasul spre lumea bună a fotbalului! Pare cert, cu ce fotbaliști avem la acest moment la echipa națională va fi imposibil să ne calificăm la fazele finale ale campionatelor europene sau mondiale viitoare. Reforma fotbalului românesc trebuie începută de la bază iar Daum știe și, mai ales, vrea să facă asta, el având un atu major în ideea în care nu are subordonare față de vreun club sau președinte de club. Neamțul nu poate fi bănuit de intenții rele și simt că ar putea face față unei astfel de provocări! Firește, cu condiția să fie și lăsat să facă treabă nu doar să i se pună bețe în roate! Știu, în fiecare dintre cei care adoră fenomenul există și un mic antrenor. Un mic profesor care ar putea să construiască un “11” imbatabil. Numai că, din păcate, chiar nu există această posibilitate iar cel adus să o facă trebuie sprijinit, nicidecum blamat la nesfîrșit!

Ar mai trebui să ne gândim și la “oficialii” din preajma echipei naționale, cei care la fiecare pas greșit sar precum hienele la beregata antrenorului și a celor care l-au angajat! Toți cei despre care scriu acum, gâtuiți de emoție, propun schimbarea dar niciunul nu oferă reala soluție. Toți critică, zile întregi, apar la show-uri televizate, dau interviuri prin ziare, la radio, site-uri și… atât! Ținta pare a fi președintele Răzvan Burleanu, cel care este clădit după alte concepte decât reinventatul matusalemic Mircea Sandu! Și ai lui “gospodari” din Federație, oameni care s-au văzut îndepărtați după alegeri și care și-ar mai dori un pic de putere!

În plus, și deloc de neglijat, ar fi corect să observăm atacurile lui George Becali la adresa FRF, finanțatorul vicecampioanei, la pachet cu antrenorul Reghecamf și managerul MM Stoica, fiind orbiți de ură că fotbaliștii jucăriei sale nu mai formează majoritate la echipa națională!

În declarațiile de după meciurile încheiate cu rezultate slabe, Daum spune adevărul! Nu ai cum să schimbi esențialul în 2-3 meciuri de vreme ce la echipa națională nu s-a mai făcut nimic în ultimii 20 de ani! La trupa reprezentativă a României este nevoie de timp pentru progres și performanță! Alte țări au avut răbdare, au angajat antrenori străini care s-au priceput, i-au lăsat să lucreze și au reușit! La noi, din păcate, problema este că nimeni nu are răbdare cu nimeni! Cei doi lei investiți astăzi trebuie să fie dublați mâine! Ca nație, noi suntem buni doar ca să criticăm iar când e vorba de făcut ceva… nimeni nu face mai nimic! Ne place la alții, eventual îi și bârfim puțin, dar de făcut ceva la noi în ogradă, mai ușor!

Pentru fotbalul românesc și al lui progres ar trebui să ne hotărâm, cât mai repede, ce vrem! Pentru că este ilogic să-i cerem lui Daum luna de pe cer câtă vreme noi suntem acoperiți de praf de atâția ani și abia dacă zărim astrul de zi, d-apoi pe cel de noapte! Pe care îl solicităm neamțului atât de abitir!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor