logo
RNTV Live

Nu este sportul activitatea ta preferată? Uite câteva idei prin care să faci unele activități mai atrăgătoare

R-1
Constantin Corina

Dacă îți dorești să faci sport dar simți că nu te atrage și nici nu ai ,,starea necesară” uite câteva lucruri ce te pot ajuta în acest drum

Studiile indică existența unei legături între motivația intrinsecă și nivelul de activitate fizică. Cu toate acestea, cum poți să te menții motivat din interior dacă activitatea fizică îți provoacă sentimente de nefericire?

În primul rând, recunoașteți că majoritatea celor care fac mișcare obișnuită experimentează un oarecare disconfort în timpul antrenamentului.

Sentimentele bune sunt de obicei după ce s-a terminat antrenamnetul, nu în timpul lui.

  • Un truc este să limitezi disconfortul în timpul exercițiilor fizice.
  • Exercițiul tău ar trebui să fie provocator din punct de vedere fizic, dar dacă te lupți cu adevărat, reduceți-l.
  • Încearcă să mergi mai încet, folosește mai puțină greutate, ia o pauză sau oprește-te mai devreme; orice este nevoie, astfel încât să poți simți efortul pe care îl faci, dar să nu fii copleșit de el.
  • Nu renunța atâta timp cât termini exercițiul și îl faci din nou data viitoare.

Pentru a face exercițiile mai plăcute, este util să le asociați cu activități care vă plac. Luați căști și ascultați muzică sau un podcast preferat.

  • Oferiți-vă o recompensă pentru completarea antrenamentului. De exemplu, puteți viziona un program TV preferat doar în zilele în care ați făcut exerciții.

Făceți activitatea în compania unui prieten, astfel veți beneficia de companie. Dacă stabiliți un program de exerciții regulat cu un prieten, veți merge chiar dacă nu aveți chef.

Prin gandirea la satisfacția pe care o veți simți atunci când vă veți stabili o rutină de exerciții fizice, vi se poate îmbunătăți, de asemenea, încrederea în sine. În loc să vă considerați „leneși” sau lipsiți de motivație, este posibil să începeți să vă percepeți ca atleți, alergători, ridicători de greutăți sau chiar „câștigători”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor