logo
RNTV Live

Moş Nicolae s-a modernizat. Nuieluşa este acum din ciocolată sau parfumată

nuieluşa sursă foto Facebook
Mihai Constantinescu

Nuieluşe parfumate

Moş Nicolae s-a modernizat. Nuieluşa este acum din ciocolată sau parfumată

Moş Nicolae s-a modernizat!Anul acesta nuieluşele pe care le va pune în ghetuţe ar putea să fie dorite inclusiv de copiii cuminţi. Dacă în trecut de nuieluşa de măr se temeau toti copiii, acum acesta este amuzantă. Este frumos împodobită cu figurine şi bomboane sau poate să fie parfumată sau din cea mai gustoasă ciocolată.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii trebuie să aibă ghetuţele curate și lustruite, deoarece Moş Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri dacă au fost cuminti.

Potrivit unei legende, Moș Nicolae ar fi ajutat trei fete sărace să se mărite. El e lăsate câte un săculeţ plin cu aur la poarta casei lor, astfel încât fiecare fată să aibă o zestre şi să se poată mărita. Când a venit rândul ultimei fete, tatăl ei a vrut să vadă cine le aducea săculeţele cu aur şi a stat pe pază într-o noapte. Atunci, Nicolae a lăsat săculeţul pe hornul casei, într-o şosetă care era pusă la uscat şi astfel a apărut tradiţia cadourilor puse în pantofi.

Cei trei săculeţi cu aur au devenit simbolul Sfântului Nicolae, sub forma a trei bile de aur, notează antena3.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-ploiestiul-pregatit-de-sarbatorile-de-iarna-vezi-cum-arata/?fbclid=IwAR3nz9QIn01wYoSoBVnW6k2qS1fIQJSB5UfoalBK0Oal3VsrHf5JbS8jsb8

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republiaknews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor