logo
RNTV Live

Numărul infracţiunilor va exploda. Avertismentul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor pe date concrete

Jilava-Mediafax-Foto-Bogdan-Baraghin
Mihai Constantinescu

Criminalitatea, în creştere

Numărul infracţiunilor va exploda. Avertismentul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor pe date concrete.

Potrivit statisticii oficiale a ANP, de la punerea în aplicare a legii recursului compensatoriu au fost liberaţi peste 1.200 de deţinuti. Un calcul simplu duce la estimarea că într-un an de zile numărul celor eliberaţi din penitenciare va ajunge şa 8000.
Estimările sumbre ale celor de la ANP nu se opresc aici. Numărul infracţiunilor va exploda. 70 – 80% se vor întoarce în spatele gratiilor. Acest lucru înseamnă că va exista un plus de cel puţin 5.000 de infracţiuni faţă de dinamica normală a criminalităţii.
“La fel de probabil vom avea beneficii zero în ceea ce priveşte modernizarea sistemului penitenciar, având in vedere ca investiţiile de anvergură în modernizarea penitenciarelor înca sunt la stadiul de anunţ”, se specifică într-un material de pe site-ul oficial al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
sursa HotNews.ro 
romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor