logo
RNTV Live

O biserică din Prahova deţine de 60 de ani o adevărată minune. Vezi unde poţi găsi icoana făcătoare de minuni

sursa foto Antena 3
Mihai Constantinescu

Icoana făcătoare de minuni din Prahova

O biserică din Prahova deţine de 60 de ani o adevărată minune. Vezi unde poţi găsi icoana făcătoare de minuni?

Au trecut 60 de de ani de când o biserică din Prahova deţine o icoană făcătoare de minuni. Aceasta se află la mânăstirea Ghighiu din anul 1958. Patriarhul Daniel a spus despre ea că ”tămăduie boli, binecuvântează cu prunci, izbăvește de primejdii și aduce bucurii acolo unde este întristare”, notează basilica.ro.

Tot aici se află şi un izvor tămăduitor unde , an de an, pelerini din toate colţurile ţării vin, în special de Izvorul Tămădurii- zi sărbătorită în fiecare an în prima vineri după Paşti, să-şi aline durerile sufleteşti.

“Lângă Ploieşti, de unde te va duce o bună şosea, apare Schiţul Ghighiu, căruia i se zice si mănăstire, şi cu drept cuvânt. Frumoasa biserică e înconjurată de paşnice clădiri gospodăreşti, cu coperământul de sindrilă subţire, bine aşezată. In spate, unde curge limpede un “izvor al tămăduirii”, se inşiră pomi roditori şi via se mladie pe haragi”, descrie marele Nicolae Iorga acest loc, aminteşte Antena 3.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor