logo
RNTV Live

O echipă din cadrul IPJ Ilfov- Biroul Protecția Animalelor a eliberat 17 exemplare de păsări deținute ilegal

438758991_859657542858896_3604504049144286389_n
Constantin Corina

Într-o acțiune coordonată între IPJ Ilfov – Biroul Protecția Animalelor și Direcția Biodiversitate a Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, o intervenție a avut loc la domiciliul unui cetățean din comuna Domnești, județul Ilfov, pe data de 24 aprilie 2024.

Cu sprijinul poliției și al unui biolog din cadrul Societății Ornitologice Române, s-a identificat un număr de 17 exemplare de păsări, aparținând speciilor mugurar, sticlete florinte, cinteza și scatiu, care erau ținute ilegal de către persoana în cauză. Toate aceste specii sunt protejate și sunt de interes național, necesitând o protecție strictă.

În conformitate cu legislația în vigoare, exemplarele de păsări au fost eliberate în mediul lor natural, iar împotriva persoanei care le deținea ilegal a fost formulată o sesizare penală.

Această acțiune vine în sprijinul protejării biodiversității și respectării legilor în ceea ce privește conservarea speciilor vulnerabile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor