logo
RNTV Live

O pădure din Prahova, vândută copac cu copac. Vezi imaginea dezastrului tăierilor ilegale de copaci. Oamenii legii acţionează în forţă/ GALERIE FOTO/ VIDEO

Pădurea Măgura dispare de la zi la zi. Copacii sunt tăiaţi şi vănduţi cumpărătorilor de ocazie
Mihai Constantinescu

Pădurea Măgura dispare de la zi la zi. Copacii sunt tăiaţi şi vănduţi cumpărătorilor de ocazie

O pădure din Prahova, vândută copac cu copac. Imaginea dezastrului tăierilor ilegale de copaci este dezolantă. Practic pădurea dispare de la zi la alta.

Este vorba despre zona împădurita din localitatea Şotrile, zona Măgura.În ultima perioadă s-au executat tăieri masive de arbori (fag), fără documente legale. Acest lucru a fost confirmat şi de reprezentantul Ocolului Silvic Câmpina sosit la faţa locului.  Aici, cât vezi cu ochii se găsesc numeroase cioate fără a avea marca aplicată şi cantităţi mari de lemn tăiat şi lăsat la faţa locului.

În timpul ultimei acţiuni organizate de către jandarmii prahoveni,pe linia delictelor silvice, au fost depistate trei persoane în pădure care aveau lemn încărcat în 3 atelaje îhipo. Se pare că la furat erau mai multe persoane, însă au reuşit să fugă.

A fost confiscată cantitatea de lemn găsita asupra lor. Este vorba despre 1,5 metru cubi lemn cât şi  uneltele folosite la debitarea lemnului (două drujbe şi topoare). Spre surprinderea jandarmilor, persoanelor în cauză nu li s-a părut nimic anormal declarând ca aceasta este o sursa de venit profitabilă.
De asemenea, a fost predată reprezentantului Ocolului Silvic Câmpina cantitatea de aproximativ 5 metri cubi de lemn găsit în pădure tăiat şi considerat abandonat. De menţionat că zona afectată de tăieri se afla în imediata apropiere a unei comunităţi de romi.
Cetăţenii din zonă se declară nemultumiţi de faptul că pădurile le sunt furate iar ei trebuie să cumpere lemn pentru foc.

Informsţii puse la dispoziţie de IJJ Prahova

Pentru mai multe ştiri. vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor