logo
RNTV Live

O prahoveancă produce cosmetice bio, inspirată de un vestit căutător de ierburi de leac. Astăzi, produsele concurează cu cele din străinătate, de la branduri de renume

Pasiunea din copilărie, concretizată în săpunuri şi cosmetice naturale/ sursă foto Formula As
Mihai Constantinescu

Pasiunea din copilărie, concretizată în săpunuri şi cosmetice naturale

O prahoveancă produce cosmetice bio, inspirată de un vestit căutător de ierburi de leac. Astăzi, produsele sale concurează cu cele din străinătate, de la branduri de renume. Este povestea unei femei ambiţioase, Tea Grosu, născută în apropierea oraşului Vălenii de Munte.

Istoria săpunurilor şi a cosmeticelor naturale, “născute din mirosul copilăriei”

Istoria săpunurilor şi a cosmeticelor naturale, pe care aceasta le produse astăzi cu mare drag, porneşte din copilărie. Având în minte “mirosul celor mai frumoşi ani” petrecuţi printre miresme tari de fructe zemoase, în mijlocul florilor, arborilor și plantelor puternic mirositoare, a înţeles, la vârsta maturităţii, că toate acestea trebuie împărtăşite cumva. Şi nu cum o fac marile companii, cu multe chimicale, ci bio.

Tot experienţa din copilărie a ajutat-o să aducă pe piaţă reţetele perfecte. Trei persoane au inspirat-o în trecut. Astăzi se poate mândri că deţine o companie puternică de produse bio.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/un-prahovean-de-24-de-ani-inventat-tico-ul-bun-pe-apa-dar-si-livada-povestea-incredibila-discipolului-lui-justin-capra-galerie-foto-si-video/

Moş Geantă, un vestit căutător de ierburi de leac, este cel care a ajutat-o să înţeleagă povestea plantelor. Tea îşi aminteşte cum în copilărie Moţ Geantă era căutat de multă lume pentru ceaiuri din plante doar de el ştiute și pentru un renumit polen de fân.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/reteta-noua-pentru-impinge-tava/

Amprenta şi-a pus-o şi doctorul Alin Scarlat. Acesta învăţa oamenii cum să-şi refacă organismul bazându-se pe remedii naturale.

Mama prahovencei a ajutat-o la fel de mult. De la ea a învăţat cum se face o baie sănătoasă.

“Pe mama mi-o amintesc de mică cum fierbea într-un cazan, pe plita sobei, într-un ciorap de bumbac, cenușa până se făcea roșie, apoi o “îndoia” cu apă și ne spăla din creștet până-n tălpi”, a povestit aceasta într-o postare pe internet

Produsele cosmetice şi săpunurile companiei Herbaris, vândute peste tot în ţară

Compania prahoveană a reuşit să se impună uşor pe piaţă.  Alături de alţi doi producători din România,Vioris Parfumerie (Cluj Napoca), Laboratoarele Neroli (Oradea), Herbaris face concurență produselor cosmetice din străinătate.

În oferta de aproape 10.000 de parfumuri disponibile în cel mai mare magazin online din România apar și parfumuri produse de compania prahoveană.

Este uşor de înţeles de ce cumpărătorii preferă produsele din Prahova. Sunt sută la sută naturale.

Am făcut studii de chimie și mediu și timp de cincisprezece ani, am lucrat cu ingrediente chimice pentru prepararea detergenților și am văzut că foarte multe dintre ele se folosesc în cosmetică și în industria alimentară. Acestea sunt aditivi cu rol antibacterian, colorant, stabilizator, compoziții de parfumare, conservanți etc.

Dar problema cea mai mare o reprezintă efectul cumulativ pe care îl au în timp. Pielea absoarbe cosmeticele pe care le aplicăm pe suprafața ei, dar nu metabolizează toate ingredientele, iar unele se acumulează și după o vreme pot avea efecte toxice asupra organismului nostru. De fapt, substanțele toxice din cosmetice pot fi chiar mai dăunătoare decât cele din alimente. De la suprafața pielii, ingredientele din cosmetice ajung direct în sânge și apoi în întreg organismul, fără a trece mai întâi prin ficat și rinichi spre a fi filtrate, așa cum se întâmplă cu substanțele potențial toxice din alimente, spune Tea Grosu

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor