logo
RNTV Live

O scrisoare pentru liniștea mass-media?

urzeala ionut CSU
Cristian Anghelescu

O scrisoare pentru liniștea mass-media?

Prezenți la alte evenimente derulate în această după-amiază, redactorii din mass-media ploieșteană au neglijat controlarea e-mailului. Vorbesc despre colegii care scriu despre evenimentele din sportul prahovean!

Au pierdut, dar nu în totalitate, depeșa ce ne era adresată din partea președintelui secției de baschet a CSU Ploiești, Ionuț Urzeală. Un text cu dorite imixtiuni din zona umorului caragialesc, oricum o parodie din care, sunt convins, cititorii vor înțelege adevăratul mesaj transmis. Nu vreau să-l numesc pamflet!

Mesajul lui Urzeală… pe limba lui!

Titlul spune mai totul: “Sper un mail amuzant de vineri după-amiază”. Adică, nefiind sigur că va prinde la adresa noastră, Urzeală a mizat pe publicarea textului, doar-doar cititorii să-i aprobe… urzeala!

Cum Republikanews este o publicație deschisă, mereu pregătită să ofere toate punctele de vedere, publicăm, firește, acest mesaj. Care arată exact la ceea ce trebuie să ne așteptăm de la o nouă altă echipă construită pe repede înainte. Pentru că așa trebuie, se zice…

Așadar… un e-mail adresat tuturor jurnaliștilor prin adresare particulară! Bucurați-vă de această lectură de început de week-end!

Textul în sine

Dragi prieteni din presă,

Mă bucur că, după titlul tâmpit pe care i l-am pus, ai deschis acest mail. (!!!?)

Ideea pe care o vreau să o transmit nu este deloc amuzantă, dar o să încerc să fac haz de necaz și să vă inspir să vă aplecați, pentru câteva minute, atenția asupra acestei povești. (!!!?)

Încep prin a vă expune, foarte pe scurt, situația secției de baschet a Clubului Sportiv Universitar:

* Acum 2 ani am preluat această secție, am constituit 2 echipe de juniori, urmând ca la anul să o constituim pe cea de-a treia.

* În decembrie 2016 primim un ordin guvernamental prin care ni se impune să ne axăm activitatea pe seniori, începând cu anul următor.

* În vara acestui an, pentru că nu am reușit să-i creștem cu furaje și alte nutrețuri pe juniorii noștri și să-i transformăm în seniori peste noapte (!!!?), am decis să formăm o echipă de seniori tocmai pentru ca acești juniori pe care-i avem și muncesc zi de zi să-și poată continua activitatea. (!?)

* Ne-am gândit în primul rând la băieții de U18 ce au reprezentat orașul nostru în echipa CSM-ului în sezonul trecut că am putea face o echipă cu ei. Și de aici a apărut ideea formării unei singure echipe, sub titulatura CSM-CSU. (!!!?)

* Din nu știu ce motive nu am reușit încă să concretizăm această idee frumoasă pentru orașul nostru și mă gândesc în fiecare zi că poate Dumnezeu a vrut să fie așa (initiativa noastră nu a primit niciun răspuns chiar dacă au existat foarte multe discuții pe marginea acestui subiect). (!!!?)

* În toamna acestui an programăm primul meci cu o echipă de 9 seniori găsiți în parc, în corporații sau pe băncile facultăților. Ei au înțeles că ce vom face cu această echipă este într-adevăr ceva deosebit. (!!!?)

Mailul acesta, chiar dacă până acum nu am reușit sa vă stârnesc amuzamentul, este unul deosebit. (!!!?) Este unul prin care vă informez despre situația noastră și vă inspir să fiți alături de povestea noastră încă de la începutul ei. (?)

Vă promit că voi veni cât de curând cu niște surprize chiar și pentru dumneavoastră, cei din mass-media, prin care am să vă fac să părăsiți măcar pentru două ore birourile redacțiilor și să veniți la sală. (!???)

Vă transmit că această poveste este inspirată și de pe meleagurile Țării Bascilor – Athletic Bilbao. Acolo unde am trăit preț de 6 luni de zile și vă promit că odată, juniorii noștri, cu care muncim zi de zi, vor face, pe aceleași coordonate ca în Spania, povestea noastră reală aici, la Ploiești, cu “ploieșteni pentru Ploiești”.

Mă bucur că ați ajuns să citiți aceste rânduri, chiar dacă nu am reușit să fac nicio glumă până acum. Vă invit să citiți, dacă considerați să aduceți în atenția publicului, informații despre meciul nostru și perspectivele echipei. (!!!)

Cu drag,

Ionuț Urzeală – președinte secție de baschet CSU Ploiești

Inerentele explicații

Am decis să alătur semne de exclamare sau de întrebare, ori amândouă, la momentul când Ionuț a găsit necesar să explice mesajul. Să accentueze, să critice, să fie ironic, să joace la cacealma. Așadar…

  • El crede că titlul unui e-mail sensibilizează un jurnalist! Fals, domnule președinte, un astfel de demers mai aproape de caterincă vă descalifică! Și sunteți președinte, nu suporter de peluză!
  • Vă jucați cu cuvintele: păi ori faceți haz de necaz la o temă importantă ori ne spuneți o poveste? Pentru că, potrivit DEX, povestea relatează întâmplări fantastice ale unor personaje imaginare! Hotărâți-vă!
  • Doriți să fiți subtil? Adică alte echipe cresc baschetbaliști cu nutrețuri și furaje, ducându-i către seniorat? Există vreo filozofie în formarea seniorilor sau, pur și simplu, este vorba despre valoare intrinsecă a managerilor de proiect? Sau, voalat, acuzați CSM-ul că “a vrut și a putut”? Atunci, așa fiind, puneți glilimele unde trebuie, să nu înțeleagă lumea că baschetul se face apelându-se la zootehnie!
  • Reluați cu obstinație tema parteneriatului ratat cu CSM! Vă descalificați, în fond nu cred că exista nicio obigativitate în acest sens! Mai mult, din punctul de vedere al jurnalistului, aș zice că este chiar mai bine să vedem la lucru două echipe ploieștene! Iar tema parteneriatului să fie pusă pe tapet la anul! Atunci când cei mai buni baschetbaliști ai ambelor trupe ar putea forma lotul cu care Ploieștiul să se bată la vârf! Să existe o temere cum că de la CSU nu s-ar putea înscrie în coordonate vreun astfel de sportiv?
  • Discuțiile pe tema parteneriatului, potrivit afirmațiilor dvs., s-ar fi purtat în varii momente, de multe ori! Aș zice că rețelele de socializare nu pot asigura adevărata implicare, ori tocmai Facebook-ul a fost teatrul celor mai “serioase” războaie! Iar invocarea divinității la acest moment pare desuetă, sincer… Mai ales când tema în suspensie necesita, mai degrabă, dezlegare din partea Domnului!
  • Sunt convins că metodele de convingere pregătite pentru cei 9 seniori găsiți sunt cele mai ortodoxe! Doar atât: să nu fie de genul mesajului regăsit în titlu! Eu cred că nu!
  • După ce m-ați făcut să zâmbesc, din start, acum o suciți! Constat că fraza care ne obligă să analizăm seriozitatea mailului este una ușor frivolă. Cum e, până la urmă? O simplă invitație la meciul de duminică? Nu era mai simplu și mai frumos să lăsați frișca – și aia ușor acrită! – pentru bucătăresele vesele? Nu de alta, dar ironia de prost gust nu face casă bună cu ștaiful unui oficial al unui club universitar de calibru! Nu de alta dar, atunci când veți reuși, vreodată, să fiți conducător al unei redacții, probabil că veți înțelege de ce trebuie ca redactorii să meargă la evenimente care chiar contează! Și care trezesc simpatii către spectatorii care așteaptă victorii, promovări și trofee! Mai puțin pentru a aplauda participarea în cadrul competiției de dragul unei impuneri venite prin ordin guvernamental!
  • Pentru liniștea dvs. și a celor care vă susțin atât de fervent, vă asigur că ori de câte ori voi avea timpul necesar voi fi prezent să văd ascensiunea echipei! Urmând să prezint amănunte legate de joc, atmosferă, etc. Un ofițer de presă care să ajute ar fi un adevărat bonus!
  • Da, este adevărat, nu ați făcut glume dar ați reușit să coborâți vertiginos ștacheta inerentelor legături cu jurnaliștii!
  • Pentru cei care nu știu, deja, CSU Ploiești întâlnește duminică, 22 octombrie, de la ora 18:00, echipa secundă a clubului Dinamo București. Ce simplu și ce frumos ar fi fost ca oficialii CSU Ploiești să provoace jurnaliști la o dezbatere, într-o conferință de presă. Acolo să explice ce și cum, să plângă, să râdă, să ofteze și, poate, să devină convivi. Așa, poate, ar fi putut să-și convingă partenerii de discuție că intențiile lor sunt demne de toată lauda. Dar ei, în spiritul circului și al miștoului care guvernează această țară au ales tema micimii. Și au propagat-o, cel mai probabil, râzându-și în barbă! Nouă, este clar, nu ne va rămâne decât să așteptăm finalul sezonului. Doar atunci vom putea să și concluzionăm ceva! Poate chiar să și zâmbim, cine știe?

 

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor