logo
RNTV Live

O sumă impresionantă de 165 de milioane de euro va fi investită în România pentru construirea unui stadion ultra-modern

img
Constantin Corina

În ședința de guvern de la Timișoara din data de 25 aprilie, a fost aprobat proiectul indicatorilor tehnico-economici pentru construcția noului stadion Dan Păltinișanu, cu o valoare estimată de 165 de milioane de euro

Primul pas va fi demolarea vechiului stadion pentru a face loc noii arene, urmată de lansarea licitației pentru construcție. După finalizarea lucrărilor, stadionul va îndeplini standardele UEFA de categoria 4, conform informațiilor furnizate de Ziarul Financiar.

Premierul a subliniat importanța acestui proiect, menționând că este parte dintr-o serie de investiții esențiale pentru comunitate, inclusiv pentru zeci de mii de pacienți, cu o alocare de peste 230 de milioane de euro din PNRR. Noul institut medical va oferi facilități moderne, inclusiv un număr de 250 de paturi și un ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale.

Referitor la noul stadion de fotbal, premierul a confirmat că acesta va fi construit conform planului, având o capacitate de 30.000 de locuri și o valoare estimată de peste 165 de milioane de euro.

Acesta va fi finanțat cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții și va face parte dintr-o listă de 8 stadioane care urmează să fie construite în diverse orașe din țară, printre care București, Alexandria, Constanța, Hunedoara, Pitești și Târgoviște. Cel mai costisitor proiect va fi stadionul din București, estimat la 170 de milioane de euro, care va fi destinat clubului sportiv Dinamo.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor