logo
RNTV Live

O tânără ploieşteancă are nevoie de ajutorul tău! Povestea emoţionantă a unei vieţi dată peste cap de o boală necruţătoare

17792448_1332869460124638_940448219_n
Raluca Eparu

O ploieşteancă are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Anca Maria Visc are doar 29 de ani şi de trei ani se luptă cu o boală nemiloasă şi tot ce o însoţeşte:Limfom Hodgkin, scleroză nodulară, Imunodeficienţă nespecificată, Tumoră malignă secundară, Dermită veziculară din cauza virusului herpetic, Neoplasm, Casexie.

Iniţial, medicii i-au spus că are pneumonie, dar după ce a urmat tratamentul pentru acestă boală, starea sa de sănătate s-a agravat. În tot acest timp mama i-a fost alături, pentru că tatăl a murit în urmă cu mulţi ani. Femeia şi-a pierdut locul de muncă şi chiar dacă la început s-au descurcat, atâţia ani de tratament le-a destabilizat financiar mica familie.

Mama a fost nevoită să vândă casa şi să se mute într-un apartament mic. Anca are o pensie de invaliditate de doar 340 de lei pe lună, nu i s-a dat drept de însoţitor, deşi are nevoie în permanenţă de ajutor, iar banii sunt mult prea puţini pentru a se putea întreţine şi fără tratament. Sora fetei le mai ajută pe cele două când poate, dar dintr-un salariu de vânzător la magazin, nu poate da atât cât are nevoie Anca. Mama face eforturi pentru a găsi un loc de muncă şi astfel să poată contribui la cheltuielile zilnice.

Toate trei se ambiţionează să lupte pentru că acest tip de cancer este unul tratabil şi are rată bună de vindecare dacă este urmat exact sfatul medicului. Anca ar trebui să facă un autotransplat medular, intervenţie care va avea loc la Spitalul Fundeni, şi care îi va spori şansele la viaţă.

Înainte de operaţie, Anca trebuie să-şi rezolve toate problemele dentare, pentru reuşită fiind necesar să nu aibă nici măcar o carie sau vreun motiv de infecţie în corp.

După intervenţie va avea nevoie de 6 luni de recuperare. Tratament, hrană adecvată, dar şi reamenajarea locuinţei pentru că totul trebuie să fie steril înseamnă bani pe care familia nu-i poate suporta. Oricine doreşte să o ajute pe Anca, poate dona în următorul cont.

Visc Anca Maria RO21 INGB 0000 9999 0583 0912

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor