logo
RNTV Live

O țară a interzis utilizarea parolei “12345”. Toate dispozitivele trebuie să respecte standarde minime de securitate

th
Constantin Corina


Guvernul britanic a impus noi reglementări pentru îmbunătățirea securității telefoanelor, prin interzicerea folosirii de parole slabe, cum ar fi “admin” sau “12345”

Noul set de legi din Marea Britanie interzice tehnologiile care vin cu parole slabe, precum “admin” sau “12345“. Aceste reglementări cer ca toate dispozitivele inteligente să îndeplinească standarde minime de securitate, iar măsurile de protecție a consumatorilor împotriva hacking-ului și a atacurilor cibernetice vor intra în vigoare începând de luni, conform Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie, așa cum a relatat The Guardian.

Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum obligați să protejeze legal dispozitivele conectate la internet împotriva accesului infractorilor cibernetici, iar utilizatorii sunt îndemnați să schimbe orice parolă obișnuită. Autoritățile britanice speră că aceste noi măsuri vor ajuta clienții să aibă încredere în cumpărarea și utilizarea produselor, în contextul creșterii atacurilor cibernetice.

Jonathan Berry, ministrul științei și tehnologiei, a subliniat că aceste noi reglementări fac din Regatul Unit unul dintre cele mai sigure locuri din lume în care să fii online. Aceste măsuri reprezintă un pas semnificativ către o lume digitală mai sigură.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor