logo
RNTV Live

Opt cazuri de gripă şi mii de pneumonii, confirmate în Prahova. DSP împrumută mii de vaccinuri

Ministerul Sănătății anunţă că începe campania de vaccinare antigripală gratuită
Mihai Constantinescu

Prahovenii, atacaţi de gripă

Opt cazuri de gripă şi mii de pneumonii, confirmate în Prahova. DSP împrumută mii de vaccinuri.  Spitalele au intrat în carantină.

Datele DSP Prahova scot la iveală cifre alarmante. Doar în perioada 5-11 februarie, în Prahova s-au înregistrat 5 726 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Pentru 100 de cazuri a fost nevoie de internare în spital. De asemenea, au mai fost raportate 1 118 cazuri de pneumonie, dintre care 114 internate. În ceea ce priveşte cazurile de gripă, în judeţul Prahova au fost confirmate opt cazuri, dintre care numai două la adulți, iar restul la copii. La cinci pacienți a fost identificată prezența virusului tip B.

Pentru a putea face faţă valului de gripă, DSP Prahova a luat decizia de a împrumuta câteva mii de doze. Întru-un comunicat de presă se fac unele precizări în acest sens.

“În vederea asigurării stocurilor de vaccin antigripal, DSP Prahova a  solicitat transferul de la DSP Brăila a unei cantităţi de 3000 doze. Preciză că singura măsură de protecţie împotriva îmbolnăvirilor, o reprezintă vaccinarea”

Autorităţile au decis să instituie un regim mai restrictiv în ceea ce priveşte vizita aparţinătorilor bolnavilor internaţi în spital. Cei care vin în vizită vor purta echipament specific. De asemenea, DSP Prahova a solicitat şi ca personalul spitalelor să poarte un astfel de echipament şi să fie vaccinaţi antigripal. Operaţiunile de curăţenie şi dezinfecţie trebuie realizate corect.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/la-spitalul-municipal-campina-s-instituit-semicarantina-vezi-de-ce-s-luat-aceasti-masura-si-ce-presupune/

DSP Prahova a mai anunțat că unitățile de asistență medico-socială, furnizorii de servicii medicale și personalul din asistența medicală prespitalicească au fost informate privind măsurile care trebuie aplicate aplicate.

Şi Inspectoratul Şcolar a primit informare despre situaţie şi mai ales ce trebuie făcut în astfel de cazuri. Elevii care prezintă unele semne de îmbolnăvire vor fi trimişi de urgenţă la cabinetele medicale din şcoli.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor