logo
RNTV Live

Păduri rase în munții Sibiului! Imaginile triste ale dezastrului

Păduri rase în munții Sibiului!
Ciprian Radu

Imaginile triste ale dezastrului

Activiștii Greenpeace au filmat cu o dronă dezastrul ecologic de la Valea Sadului. Păduri rase în munții Sibiului!

Voluntarii Greenpeace au publicat imagini care arată versanți cu păduri defrișate, în zona munților Cindrel. Activiștii de mediu spun că există opt exploatări ilegale în zonă.

Ei susțin că au identificat 100 de hectare de păduri tăiate ilegal.

Directorului Direcției Silvice Sibiu i se pare că sesizările sunt exagerate.

Autoritatea silvică județeană precizează că a descoperit doar abateri mici, care au fost sancționate cu amendă de 6.000 de lei.

https://www.youtube.com/watch?v=4_ry87NHxCc

Romsilva susține, de asemenea, că tăierea masivă are avize legale.

Precizările Romsilva (Digi 24):

„Menționăm că, în anumite situații (doborâturi de vânt, atacuri ale dăunătorilor), tratamentul tăierilor rase este permis pe suprafețe mai mari de 3 hectare. Conform prevederilor Art. 29 (3) din Codul Silvic, în situația apariției de produse accidentale, mărimea parchetului este determinată de mărimea suprafeței pe care s-a manifestat factorul dăunător și de modul de intervenție pentru înlăturarea efectelor generate de acesta”.

„Mie sesizările mi se par mult prea exagerate. Dar, începând din dimineața asta, am trimis o echipă destul de mare în teren și nu mă pot pronunța. Sau nu ne putem pronunța – decât în momentul în care avem rezultatele exacte de acolo”.  

Robert Blaj, director la Direcția Silvică Sibiu.

Reprezentanții Greenpeace susțin că se întâmplă pe Valea Sadului este un adevărat dezastru ecologic și cer intervenția de urgenţă a Ministerului Apelor și Pădurilor.

Sursa: Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor