logo
RNTV Live

Pâmântul îi înghite cu tot cu casă! Vezi prin ce trec câţiva săteni din Gornet Cricov-Video

Raluca Eparu

S-a dezlănuţuit iadul pentru patru familii din Prahova, după ce casele lor au început să fie înghiţite de pământ. Fenomenul inexplicabil cu care se confruntă oamenii din satul Ţărculeşti, comuna Gornet Cricov, a apărut în urmă cu două luni şi de atunci, în fiecare zi pâmântul a mâncat centimetri buni din case şi culturi. Acum deja s-a pus problema evacuării, iar oamenii au scos deja din case bună parte din mobilă. Autorităţile locale spun că există posibilitatea de a stabiliza terenul, dar e scumpă şi banii sunt aşteptaţi de la guvern.

De mai bine de 100 de ani, casele familiilor Tache şi Gheorghe nu au avut nicio problemă. Până acum două luni, când pământul a început să le înghită. De atunci, oamenii nu mai au linişte.

Cu lacrimi in ochi domnul Nicu spune că doar în Dumnezeu mai este speranţa.

Disperaţi, ei au inceput sa-si mute lucrurile din casa, iar noptile stau sa pazeasca sa nu cumva sa fie inghititi cu totul de pamant.

Disperată este şi familia Tache, vecină cu familia Gheorghe.

Odată cu casele şi culturile din grădină sunt în primejdie de a fi înghiţite. Via deja s-a dus. E clar că mult timp nu se mai poate aşa, iar oamenii au luat deja în considerare propunerea primăriei de a se muta de acolo.

Situaţia a fost anunţată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai cărui reprezentanţi au făcut verificări la faţa locului.

Problema s-ar putea rezolva cu ajutorul unor proceduri speciale pentru ca pământul să se stabilizeze. Este nevoie însă de 5 milioane de lei, bani pe care comuna nu-i are, iar oamenii cu atât mai puţin. Există posibilitatea primirii din fondul de urgenţă al Guvernului, dar ar dura destul de mult. Până atunci, însă, oamenii trebuie să plece din case.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor