logo
RNTV Live

Parcul Industrial Brazi a scăpat de datorii!

Parcul Industrial Brazi a scăpat de datorii!
Ciprian Radu

A fost votat bugetul pentru Parcul Industrial Brazi

Consilierii județeni au votat, vineri, bugetul pentru Parcul Industrial Brazi. Asta, după ce societatea aflată în administrarea CJ a scăpat de datorii.

La începutul anului, societatea a trecut pe lângă insolvență.

Lucrurile s-au îndreptat, dar nu fără efort. Lupta pentru redresarea parcului s-a lăsat și cu unele pierderi.

Datorii de 1 milion de euro

Societatea a fost nevoită să vândă câteva terenuri pentru acoperirea datoriei de aproximativ 1 milion de euro către o fostă chiriașă care a acționat-o în judecată.

Este vorba despre firma Dalex Montaj, dată afară pentru neplata chiriei. Aceasta a câștigat în instanță recuperarea investițiilor făcute. 

Executorul a fost cel care a vândut terenurile respective. Interesant este că, la început, terenurile au fost vândute pe o sumă derizorie, de 5-6 euro pe metrul pătrat.

Pentru ca, la insistența conducerii parcului, să se ajungă până la 41 de euro, pe metru părtrat! 

Directorul Parcului Industrial Brazi, Marcian Cosma, a precizat că societatea are de recuperat datorii de la mai multe primării din județ. Printre acestea, primăriile localităților Bălțești, Florești sau Secăria.

Felicitări în ședință

Marcian Cosma a anunțat că Parcul Brazi este foarte aproape să semneze o serie de contracte cu investitori din Austria și din România.

De altfel, întreaga conducere a parcului industrial a fost felicitată de președintele CJ Bogdan Toader pentru redresarea societății.

“Felicit Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul de Administraţie şi directorul pentru faptul că am reuşit să ne plătim datoriile şi am încheiat procedurile cu executorul judecătoresc care pusese sechestru pe bunuri. Din acest moment, aşteptăm din nou investitorii şi dezvoltarea parcului. Cu părere de rău, s-au pierdut în toată această procedură nişte terenuri foarte bune, unele vândute de către executor la preţuri foarte mici din punctul meu de vedere, dar important este că s-a reuşit depăşirea acestui moment critic şi că ne-am achitat întreaga datorie. Chiar dacă de unii dintre noi o considerată necuvenită, era o sentinţă judecătorească pe care trebuia să o aplicăm”. – Bogdan Toader – președinte CJ Prahova.  

După prezentarea situației, s-a trecut la votarea proiectului de hotărâre privind bugetul.

Proiectul a trecut fără probleme. 

Foto: max-media.ro

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor