logo
RNTV Live

Păstrați zațul de cafea! Patru întrebuințări la care nu v-ați gândit

cafea
rnews
  1. Puteți să folosiți zaţul de cafea ca îngrăşământ natural în grădină. Cafeaua este bogată în nitrogen, care stimulează creşterea plantelor. Este de asemenea acidă şi potrivită pentru azalee şi hortensii. Amestecați zaţ cu apă şi folosiți-l pentru a întreţine plantele de interior.
  2. Dacă pisica a zgâriat mobila, o puteți repara tot cu… zaţ. Combinați-l cu un ulei uşor, cum e cel de măsline, apoi folosiți un beţişor de urechi pentru a acoperi golurile din lemn.
  3. Îndepărtați mirosurile neplăcute din frigider. Împrăştiați zaţ pe o farfurie sau pe hârtie cerată, pentru a-l usca, apoi puneți-l într-un recipient mic în frigider şi lasăți-l să-şi facă treaba.
  4. Zaţul ţine departe de plante melcii şi furnicile. Cafeina din cafea este cea cu rol de.. insecticid. Nu puternic, dar e folositor. Dacă aveți furnici în casă, faceți o barieră din zaţ de cafea în locul în care au apărut.
romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor