logo
RNTV Live

Pe noi cui ne lasă? 80% dintre doctori vor să plece din țară

spital
Victor Preda

Deficitul de personal din spitalele românești afectează grav activitatea unităților medicale. Din nefericire, niciun guvern nu a reușit să găsească o soluție pentru a stopa exodul medicilor iar riscul ca această situație să se agraveze este foarte ridicat. „Avem plecaţi în ultimii 7-8 ani din România aproximativ 4.400 de medici în Germania, acelaşi număr în Franţa, în Marea Britanie sunt până în 3.000, în Belgia peste 600. Aceştia sunt medicii despre care ştim exact că sunt aşezaţi”, a declarat Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor.

Colegiul Medicilor a comunicat datele unui studiu care arată că în jur de 80% dintre tinerii doctori şi studenţi la medicină iau în considerare să plece din ţară, iar 30% din aceştia şi-au făcut deja bagajele.

Efectele acestei crize sunt vizibile și în Prahova, conducerile spitalelor din județ plângându-se de nenumărate ori de lipsa de personal.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor