logo
RNTV Live

Pecheziţii de amploare în Prahova şi Bucureşti. Sunt luate la bani mărunţi mai multe persoane care ar fi vrut să încaseze ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului. Cum procedau?

Petrecere transformată în balamuc, cu bătăi şi maşină distrusă
Mihai Constantinescu

Chiar în aceste momente în Prahova şi Bucureşti au loc percheziţii de amploare. Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au luat în vizor mai multe persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Sunt efectuate 22 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile bănuiţilor.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obținerii în mod nelegal al indemnizației de creștere a copilului.

În cazul în care bănuiții ar fi reușit finalizarea activității de inducere în eroare a funcționarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei.

19 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

sursa comunicat IPJ

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor