logo
RNTV Live

Pentru ce impozite pe venituri vom mai sta la cozile ANAF?

bărbat reţinut Căutat de poliţiştii suceveni şi ploieşteni după ce a dat "lovitură" ANAF-ului
Raluca Eparu

Cozile la finanţe se vor lungi pentru că de la anul, românii vor trebuie să depună atât declaraţiile de venit global pe gospodărie, cât şi declaraţia de impozit pe venit. Angajatorii nu vor mai reţine din salariul angajaţilor, în fiecare lună, decât contribuţiile sociale, nu şi impozitul pe venit, aşa că angajaţii vor merge singuri să plătească această impozitare.

La fel vor proceda şi cei care au venituri din dobânzi sau care au câştigat la jocuri de noroc, obligaţia de a reţine impozitul la sursă fiind eliminată şi pentru depozitele bancare şi pentru organizatorii de jocuri de noroc, potrivit unui draft de modificare a Codului Fiscal, aflat în discuţie şi obţinut de Profit.ro din surse guvernamentale.  Impozitul pe veniturile din vânzarea imobilelor va fi reţinut de către notari.

Veniturile din salariile şi asimilate salariilor, cele din activităţi independente, dar şi veniturile din investiţii sau din jocuri de noroc vor fi impozitate anual, prin globalizare la nivel de gospodărie. Dacă în prezent angajatorii trebuie să calculeze şi să reţină salariaţilor atât contribuţiile sociale (pensii, sănătate, şomaj), cât şi impozitul pe venit (de 16% în prezent), din 2018 nu vor mai reţine şi vira la buget decât contribuţiile sociale. Impozitul pe venit rămâne în sarcina angajatului, căruia angajatorul are obligaţia să îi elibereze, până la finele lunii februarie 2019, doar un document din care să rezulte situaţia veniturilor nete realizate în cursul anului precedent.

Citeste mai mult: adev.ro/oon4iy

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor