logo
RNTV Live

Peste 11.200 de fapte contravenționale constatate în 24 de ore

politie de frontiera
Erika Stoica

În ultimele 24 de ore, polițiștii din România au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 11.200 de fapte contravenționale.

Pe data de 1 mai, polițiștii au desfășurat 472 de acțiuni la nivel național, în cadrul cărora au intervenit la 2.911 evenimente, dintre care 2.466 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 24 de persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 37 de măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 11.235 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.810.950 de lei.

Polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru creșterea siguranței în trafic, constatând 147 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 883 de permise de conducere și retrase 403 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii “BLOCADA”, peste 4.000 de polițiști și jandarmi au acționat la nivel național pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță. Au fost organizate 475 de filtre, verificându-se 8.740 de autovehicule și legitimându-se 13.668 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au inclus 4.480 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 247 cu aparate pentru depistarea conducătorilor sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul aceleiași acțiuni, au fost constatate 43 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 424 de permise de conducere și retrase 213 certificate de înmatriculare.

Ministerul Afacerilor Interne și structurile sale continuă să acționeze pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care pot afecta siguranța și liniștea comunității, asigurând un mediu sigur pentru toți cetățenii. Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor