logo
RNTV Live

Peste 600 000 de oameni în pericol. Nimeni nu vorbește despre asta

protest psd la metrou
rnews

Stațiile de metrou din zona centrală, bombă chimică pentru călători

Conform unor măsurători citate de capital.ro, în staţiile de metrou din zona centrală a Capitalei, bucureștenii inhalează de 10 ori mai multe particule nocive decât în cea mai aglomerată intersecţie.

Senzaţia pe care o resimt majoritatea celor care circulă cu metroul din Bucureşti este că se sufocă, că respiră un aer greu şi plin de praf. Ceea ce nu ştiu este că, într-adevăr, concentraţia de pulberi în suspensie, adică praf mai subţire decât un fir de păr, este uriaşă. Calitatea aerului a fost testată cu ajutorul unor aparate în mai multe zone de metrou. Cea mai gravă situaţie este pe Magistrala 2, între Berceni şi Pipera. În staţia de la Piaţa Unirii 2 s-au înregistrat, puţin după ora 09:00, nu mai puţin de 680 micrograme de particule în suspensie pe metrul cub (PM10), dintre care aproape 400 de micrograme erau mai mici de 2.5 microni, potrivit datelor furnizate de Libertatea.ro.

Practic, sunt particule de praf atât de subţiri încât pătrund adânc în plămâni, iar organismul le consideră bacteriile şi încearcă să le omoare. Asta produce, pe termen scurt, o inflamare a ţesutului pulmonar. Încă din anul 2011, statul a stabilit ca limita maximă de particule în suspensie PM 10 să fie de cel mult 50 micrograme pe metru cub, iar PM2.5 de maximum 25 micrograme/m3. În aproape toate staţiile de metrou aceste valori sunt cu mult depăşite a completat capital.ro.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor