logo
RNTV Live

Peste o sută de migranţi, găsiţi înghesuiţi într-un TIR. Ei voiau azil în România

imigranti
rnews

Un număr de 111 migranţi din mai multe ţări au fost depistaţi, ieri noapte,la punctul de frontieră Vama Nădlac II, ascunşi într-un TIR, toţi fiind solicitanţi de azil în România. În grupul de migranţi se aflau şi 42 de copii.

Conform documentelor de transport, şoferul avea în remorcă piese auto care trebuiau livrate unei firme din Austria, însa politiştii de frontieră au găsit 45 de bărbaţi, 24 de femei şi 42 de copii, care stăteau înghesuiţi, fără a exista şi marfuri. În urma verificărilor făcute, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre 76 cetăţeni irakieni, 15 sirieni, nouă iranieni, opt cetăţeni afgani, doi indieni si un cetăţean pakistanez, cu vârste cuprinse între doi şi 53 de ani, toti fiind solicitanţi de azil în România.

Migranţii au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

sursa – ştirilekanald.ro

foto ilustrativă

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor