logo
RNTV Live

Petroliștii adevărați nu uită niciodată ziua aceasta! (GALERIE FOTO)

liverpool3
Cristian Anghelescu

Petroliștii adevărați nu uită niciodată ziua aceasta!

Este o adevărată zi de referință pentru întreg fotbalul românesc. Pentru “lupi”, o sărbătoare perpetuată, an de an, din 12 octombrie 1966!

Atunci, în urmă cu 51 de ani Petrolul învingea cu 3-1, la Ploieşti, în meci retur din Cupa Campionilor Europeni, pe legendara FC Liverpool! Era vorba chiar despre campioana Angliei, echipa campioană mondială a momentului!

O clipă de nemurire

Petrolul a repurtat un succes fantastic, de răsunet mondial! Cum, în tur, englezii au învins cu 2-0, iar, pe atunci, nu se luau în calcul golurile din deplasare, a mai fost nevoie de un meci de baraj, care s-a jucat la Bruxelles. Au învins tot britanicii cu 2-0, dar performanţa Petrolului a rămas în istorie! Nicio echipă românească nu se poate lăuda cu o victorie în fața mașinii de fotbal care joacă, dintotdeauna, pe ”Anfield Road”!

Dintre componenţii echipei de atunci, au trecut în lumea celor drepţi  Mihai Ionescu, Gică Pahonţu, Alexandru Badea, Mihai Mocanu, Anton Munteanu, Petre Dragomir, Gheorghe Florea, Costică Moldoveanu…

Caseta tehnică a memorabilei dispute

Pentru mai tinerii fani ai Petrolului, iată și reperele tehnice ale memorabilei zile:

Petrolul Ploieşti – Liverpool 3-1 (1-0), 12.10.1966

Stadion: Petrolul. Spectatori: peste 20.000. Au marcat: Moldoveanu (36), Boc (59), M. Dridea (65)/ Hunt (50).

Petrolul: M. Ionescu – Pahonţu, Boc, Florea, Mocanu – Dincuţă, Dragomir –  Moldoveanu, M. Dridea, Badea, V. Dridea. Antrenor: Constantin Cernăianu.

Liverpool: Lawrence – Lawler, Milne, Smith, Yeats –  Stevenson, Callaghan – Strong, Hunt, St. John, Thompson. Manager: William Shankly.

Cartonaș roșu: Gheorghe Florea

Arbitru: Ivan Lukianov (URSS)

sursa foto: Mircea Gociman

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor