logo
RNTV Live

Petrolul, meci sărat la Râmnic…

rm sarat - petrolul
Cristian Anghelescu

Petrolul, meci sărat la Râmnic…

Fotbal la 34 de grade cu un aer greu respirabil și o “armată” alcătuită din 100 de puștani entuziaști și peste 400 de seniori. Acestea au fost ingredientele unui debut de spectacol la care galben-albaștrii gazdelor au dorit să facă atmosferă la întâlnirea cu “lupii”. Baloane în cele două culori, fumigene, vuvuzele și multă dispoziție. Plăcere și pasiune. Dragoste pentru echipa proprie. Și toate, astăzi, de Ziua Râmnicului!

Alături de primarul orașului, crainicul arenei l-a premiat pe mijlocașul Tudor Alexandru Șaim, transferat în această vară chiar de la echipa de pe Râmnic.

Meciul propriu-zis

Ploieștenii au avut prima ocazie de gol, Cl. Tudor (6) executând plasat o lovitură liberă de la peste 30 metri, lateral stânga, balonul ocolind de puțin vinclul drept! După două minute, Ionuț Roman a șutat la colțul lung dar Bolboașă a fost atent, reținând cu siguranță.

În minutul 16, la o centrare a lui Velisar, Lambru a rămas singur la 6 metri dar mingea șutată de el, telefonat, a fost respinsă de portarul gazdelor!

În minutul 24, Chindriș a șutat violent, de la circa 30 de metri, dar balonul a ocolit de puțin butul drept!

După alte 8 minute, Cl. Tudor a șutat fără preluare, de la 18 metri, dar mingea a trecut la o palmă de butul stâng. Imediat, Lambru l-a solicitat pe Nițache iar Arnăutu a trimis mingea, cu capul, razant cu bara stângă!

Cu toate că a avut 6 mari ocazii de a înscrie, Petrolul a intrat la vestiare fără plăcerea golului!

După pauză, cu Marinică, Botezan, Olaru, Frâncu, Chiriță, D. Gheorghe și Vintilă printre titulari, “lupii” au reluat ofensiva.

Prima ocazie uriașă a mitanului secund a aparținut lui Vintilă (61) acesta reluând în bară, singur cu portarul, de la numai 4 metri! Imediat au mai intrat Catană, Ciocâlteu, Nițescu, Stănescu  și Nini Popescu, antrenorul Tavi Grigore încercând să învioreze echipa.

La rândul ei, trupa gazdă a dovedit o excelentă disciplină tactică, mizând aproape exclusiv pe defensivă. Evoluând dezinvolt, permanent încurajată din tribune, echipa lui Marius Târâlă și-a făcut meciul ușor și datorită impreciziei la finalizare a ploieștenilor. O echipă cu foarte multe variante câștigătoare dar, parcă, neghicită de Tavi Grigore. Un prim 11 care se lasă așteptat de ceva vreme și care are șansa să se prezinte la adevărata valoare peste patru zile. Adică marți, de la ora 19:00, atunci când pe “Ilie Oană” sosește Urban Titu, pentru un meci oficial contând pentru turul secund al Cupei României.

Casetă

CSM Olimpia Râmnicu Sărat – FC Petrolul Ploiești 0-0

Stadion: „Municipal” Rm. Sărat. Spectatori: circa 500.

Olimpia Rm. Sărat: Nițache – Sava, Târâlă, Ceaușel, Bodoc – Tudoran, Oprea, Croitoru, Tănase – Roman (cpt), Bălan. Au mai jucat: Ceparu – Crețu, Ghițulescu, Bobe, Matache. Antrenor: Marius Târâlă.

FC Petrolul Ploiești (I): Bolboașă – Vagner, Antoche, Prunescu, Velisar – Chindriș – Lambru, Cl. Tudor (cpt), Puchea, Șaim – Arnăutu.

FC Petrolul (II): Marinică – Olaru, Chiriță, Frâncu, Velisar – Chindriș – Lambru, Puchea, Cl.Tudor, D. Gheorghe – Vintilă. Au mai evoluat: Botezan, Catană, Ciocâlteu, Nițescu, Stănescu și Nini Popescu. Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonașe galbene: Sava (18).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor