logo
RNTV Live

Petrolul nu moare?

cristian-anghelescu
Cristian Anghelescu

O nouă zi ratată pentru cei care simt flacăra Petrolului. Pentru care cântă, suferă, plătesc bilete și abonamente, se deplasează pe toate coclaurile județului. Iar azi, în ultimă zi de florar, cu speranță și încredere, au vrut să aplaude normalitatea reprezentând măcar o variantă provizorie prin care marca să ajungă la echipa ploieştenilor.

Nimic nu s-a legat! Dacă la prânz se mai putea înțelege ceva în ideea în care reprezentanţii grupului PSD au cerut cu emfază organizarea unei şedinţe “de îndată”, adunare care s-ar fi propus tocmai pentru votarea proiectului după ce aparatul Primăriei ar fi pus vize de legalitate, după câteva ore s-a ajuns la veșnicul impas.

Nici pledoaria de bun simț a juriștilor de la Veolia, nici recomandarea de dinainte de prânz și nici măcar isteria fanilor prezenți nu i-au împiedicat pe oficialii care au mai ajuns după ora 16:00 să pozeze în simpli și umili conducători fără nicio soluție! Nicio soluție vreme de 10 luni, adică peste 300 de zile de venit la servici și ridicat salariul fără a rezolva o problemă pentru care destui ploieșteni au ridicat mâna, au votat, au girat caractere și au sperat în dreptate…

Ridicolul a planat ore întregi într-o sală devenită saună, tensiunea momentului depășind, de multe ori, importanța unei întâlniri cu aleșii urbei.

Conștienți că dreptatea, unica dreptate, se află la cei care solicită însemnele Petrolului, la ambele ședințe s-a permis ridicarea tonului, limbajul aspru, gesticulările, mici trivialități, chiar și câteva amenințări, gazdele lăsând nesancționate aceste derapaje. Dar dovedind, repet, că unica dreptate este a celor care, de atâta amar de vreme, își doresc doar  normalitatea, la îndemâna deținătorilor de marcă.

Le-am privit atent pe cele două prezențe feminine din sală, Anabell Olimpia Mantoiu, șeful Serviciu Juridic Contencios, şi şefa Direcţiei Economice, Nicoleta Crăciunoiu. Prima, luată în bâză de mai fiecare dată întrucât se opunea cu vehemență fiecărei încercări de găsire a unor modalități prin care proiectul să treacă – chiar dacă interpelările veneau de la primar, viceprimar sau unii consilieri sau oficiali ai Petrolului – a “reușit” să se transforme într-o țestoasă, “pitindu-și” capul între coate și lăsând pixul să zburde alandala, imediat, pe o foaie de hârtie ordinară.

Cea de-a doua, versată în astfel de clinciuri de pe vremea când Clubul Sportiv Municipal a fost îngropat cu zâmbetul pe buze și nici măcar de o lumânare nu a avut parte, a reușit să răspundă la fiecare chestionare. Dar cum, multe dintre ele, nu prea aveau subiect economic, a scăpat mai ușor și, implicit, a rezistat presiunii altfel decât doamna Anabell. Cea care, cu voia și “considerația” șefilor direcți, a fost lăsată să suporte oprobriul maselor cu toate că, s-a tot vorbit, întreaga afacere în galben și albastru miroase – citește pute! – a troc politic, până hăt, de la margini de județ!

Circul s-a spart după mai bine de un ceas! Cu primarul Dobre răvășit și blamat, cu vicele Ganea în plină sesiune de (alte) promisiuni, cu seniorul Mircea Dridea dărâmat, la propriu, cu președintele Cristi Vlad și antrenorul Tavi Grigore incapabili să mai articuleze două vorbe. Asta după ce, cu legea în mână la propriu, ambii au încercat să se transforme în avocați! Fără nicio șansă în fața zidului mai sus descris!

Urmează episodul al “n”-lea, marți, 6 iunie, până în prânz! Iar dacă se va găsi cale de urmat, Petrolul va intra în posesia mărcilor, a adevărului! Numai că, se știe, până marți este liber și în administrație iar “friptura” dorită suculentă se va sfriji și transforma în talpă!

Să nu uităm, dragi concetățeni, “Petrolul nu moare”?

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor