logo
RNTV Live

Petrolul participă la “Cupa Nicolae Pescaru”

prezentare lot Petrolul
Cristian Anghelescu

Petrolul participă la “Cupa Nicolae Pescaru”

În prima decadă a lunii viitoare, mai precis pe 4 și 5 august, elevii lui Tavi Grigore vor participa la prima ediție a Cupei Nicolae Pescaru. Competiția va avea loc la Brașov, pe stadionul , iar invitatele de onoare vor fi ASC Oțelul Galați, FC Petrolul Ploiești, Steaua București și ACS Steagul Roșu Brașov.

Organizatorii își doresc ca meciurile să se joace pe stadionul Tineretului dar nu ar fi exclus ca întreaga competiție să se dispute pe Forex sau Carpați. Asta în condițiile în care Sepsi Sf. Gheorghe nu va fi de acord ca terenul pe care joacă să fie “folosit” înaintea meciului cu Viitorul Constanța, ce se va disputa o zi mai târziu.

Se va ține cont de rugămintea Stelei, aceea ca partidele sale să se joace de la ora 11:00. Astfel, pe 3 august, primul meci va fi de la ora 11:00 iar următorul de la ora 17:30! Iar în ziua următoare, învinsele vor juca de la ora 9:00 iar învingătoarele de la 11:00.

Cum informația a fost devoalată, sunt mari șanse ca Petrolul să joace în primul joc cu echipa gazdă. În cazul unei victorii – destul de probabilă! – “lupii” vor întâlni (la fel de probabil!) echipa lui Marius Lăcătuș!

Contactat telefonic, antrenorul Octavian Grigore a confirmat veridicitatea știrii!

Intrarea va fi 10 lei pentru ambele meciuri ale fiecărei zile.

Cine este Nicolae Pescaru

Nicolae Pescaru (n. 27 martie 1943) este un fotbalist român, care a jucat în Echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, 1970.

Acesta a jucat o mare parte din cariera sa la Steagu Roșu Brașov, unde a înscris 62 de goluri în 311 de meciuri, fiind jucătorul cu cele mai multe goluri și prezențe de la această echipă.

Primul meci disputat în Divizia A de Nicolae Pescaru a fost Steagu Roșu Brașov – Știința Cluj, 4-2, disputat pe 23 septembrie 1962. Ultima partidă disputată de Pescaru în prima scenă a fotbalului românesc a avut loc pe data de 23 noiembrie 1980, Progresul București – FCM Brașov, 3-1.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, „în semn de apreciere pentru participarea la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal din anul 1970 din Mexic și pentru întreaga activitate”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor