logo
RNTV Live

Petrolul promovează o nouă strategie pentru viitor

1-2
Cristian Anghelescu

Așa cum toate marile echipe au procedat de-a lungul timpului, și echipa fanion a Ploieștiului se gândește la un plan pentru viitor. Un parteneriat solid cu una dintre trupele de calibru ale eșalonului principal prahovean nu are cum să nu fie reliefat, strategia viitorului fiind una dintre temele pe care Cristi Vlad, actualul președinte al Petrolului, le promovează cu asiduitate.

Discuțiile cu oficialii echipei CS Blejoi, pentru că despre vicecampioana de iarnă este vorba, s-au inițiat în vară, chiar înaintea debutului de campionat, atunci când “lupii” nu aveau decât dorința de a participa în competiție. S-a vorbit atunci destul de vag, viitorul pe termen mediu și lung fiind subiectul preferat iar parteneriatul s-a simțit mai bine atunci când jucătorii doriți de ploieșteni au fost lăsați să semneze fără nicio obligație. În sens invers, fotbaliști ai Petrolului s-au regăsit în formația de start a Blejoiului, cele două combatante făcând deliciul iubitorilor fotbalului din județ la finalul turului, atunci când Petrolul a devansat Blejoiul “la fotografie”, un singur gol făcând diferența în ierarhie!

Niciunul dintre oficialii cu care Republikanews a purtat discuții – președintele Cristi Vlad și juristul Paul Mâinea, managerul sportiv al echipei de la marginea municipiului – nu a negat cele mai sus descrise, mai mult, ambii au avut reacții dintre cele mai echilibrate în urma conversațiilor pe această temă. Fără a uita să spună că, indiferent de pașii trecuți, actuali sau de viitor, Petrolul și CS Blejoi vor disputa toate meciurile directe, oficiale sau amicale, într-un climat de fair play desăvârșit!

Iată ce a spus președintele Petrolului: “Ne-am dorit un parteneriat cu o echipă bună, care prețuiește spiritul competițional și care se află în prim-planul fotbalului județean. Am găsit oameni de calitate chiar lângă noi, la Blejoi, iar întrajutorarea o vedem pe termen lung, definitiv dacă se poate! Schimburi de jucători, terenuri de antrenament, meciuri de pregătire, acestea sunt coordonatele strategiei dorite și de o parte și de cealaltă! Știu că va exista înțelegere, oamenii de calitate nu au cum să refuze un astfel de proiect al viitorului! Benefic tuturor!” a spus Vlad.

De cealaltă parte, Paul Mâine a declarat: “Am înțeles din primul moment că un parteneriat cu Petrolul nu are cum să dăuneze. În fond, Petrolul este cea mai titrată și mai iubită echipă din județ iar o astfel de înțelegere nu are de ce să nu ne convină! Nimeni nu s-a ferit să vorbească despre CS Blejoi ca fiind, pe viitor, chiar echipa satelit a Petrolului! Fotbaliști precum A. Gheorghe, Rudaru sau Lambru au fost lăsați să meargă și să joace pe Ilie Oană, doar negocierile directe sistând proximele transferuri! Invers, îl avem acum pe Sebi Petre! Și vor mai fi astfel de mișcări! Sunt convins că de la vară, dacă promovarea va deveni realitate, pașii de până acum să se multiplice, ce fotbaliști vor solicita de la noi să ajungă sub conducerea lui Tavi iar ce le prisosește sau vor să rodeze să fie lăsați la noi! Îmi aduc aminte de Marius Anghel, propunerea de acum 2-3 ani a lui Cristi Vlad pentru noi… Nu s-a acomodat imediat, l-am avut împrumutat la Boldești dar nici acolo nu a rupt gura târgului! L-am readus la Blejoi și d-abia acum pare să-și demonstreze valoarea! Este parcă un alt fotbalist, mult mai rațional și care se pregătește și joacă la altă dimensiune! Nu uit cum Cristi mi-a spus despre el că este un talent, viteză, dribling, ceva gen Vali Lazăr! Mă gândesc că, de la vară, copilul poate să devină o soluție pentru Petrolul! Concluzionând, suntem deschiși vizavi de acest parteneriat și chiar vrem să-l încurajăm! La rându-ne, avem un proiect în derulare vizând extinderea bazei sportive din comună prin construirea unui alt teren de antrenament. Fiind atât de aproape de Ploiești și având relația bună cu ei, nu văd de ce să nu devenim echipă satelit! Repet, în avantajul ambelor entități!” a conchis Mâinea.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor