logo
RNTV Live

Petrolul și esențele tari ale cantonamentului montan (REPORTAJ+GALERIE FOTO)

main cheile gradistei
Cristian Anghelescu

Petrolul și esențele tari ale cantonamentului montan (REPORTAJ+GALERIE FOTO)

Aproape de finalul primului cantonament al iernii, Petrolul a reușit să-și suplimenteze rezervele de energie pentru returul de campionat.

Regăsită în arcul munților Piatra Craiului, Bucegi și Făgăraș, la peste 1300 de metri altitudine, stațiunea Cheile Grădiștei a fost gazda perfectă pentru ambițiile imediate ale “lupilor”. Condițiile oferite au fost perfecte, atât terenul de antrenament cât și serviciile de cazare și masă fiind apreciate de către antrenorul Romică Ciobanu. Cel care, cu 24 de ore înainte de încheierea acestui stagiu montan, a apreciat străduința conducerii echipei – efort susținut necondiționat de către partenerul finanțator Veolia – de a primi întregul sprijin pentru acest prim necesar pas. Și a vorbit deschis despre acumulările întregului, convins fiind că Petrolul va arăta în acest retur de campionat exact ceea ce își doresc și suporterii: normalitate, cadență, disciplină și… mult așteptatele victorii! Care, puse cap la cap, să compună ambiția: tabloul unei alte promovări!

Au apărut inerentele probleme medicale

Din discuția purtată ieri cu coach-ul galben-albaștrilor, chiar înainte de meciul victorios cu AS SR Brașov, (https://portal.republikanews.ro/echipele-brasovului-victime-perfecte-pentru-lupi/), am aflat că inerentele probleme de sănătate ale unor fotbaliști în astfel de cantonamente nu au ocolit nici trupa fanion a județului.

Astfel, Alex Ichim, ultima achiziție a Petrolului, a suferit o infecție urâtă la genunchi în urma contactului cu suprafața de joc la unul dintre antrenamente. Relativ dur, acoperit cu granule de aderență care să-i sporească “viața”, gazonul artificial de la Cheile Grădiștei – altfel, apreciat de fotbaliști și antrenori – a mai făcut “victime”, mai mulți râșnoveni dar și un brașovean infectându-și membrele inferioare după tentative de deposedări prin alunecare.

Alături de Ichim, infirmeria “lupilor” a fost completată, pe rând, cu Antoche, Velisar, Frâncu și Ciocâlteu, cu toții doborâți de gripă. Cum Ciocâlteu a răspuns cel mai greu tratamentului propus de asistentul  Răduță Gheoca, acesta a fost lăsat la cameră pentru jocul de ieri. În timp ce ceilalți, Paul, Mihai și Gabi, au admis să joace, chiar ușor “ciupiți”, doar pentru a nu lăsa linia defensivă complet avariată! Și au făcut-o perfect!

Nini, “the best”!

Ambele partide de la munte au arătat pofta de joc a echipei în sistemul ofensiv gândit și propus de antrenor. Un sistem sinucigaș pentru formațiile care nu posedă fotbaliști capabili să facă ambele faze în regim de viteză. Implicit, care să fie extrem de bine pregătiți fizic. A fost cazul echipei AS SR, trupa lui Florin Stîngă fiind departe de cerințele pe care un astfel de sistem le comportă!

La Petrolul, din fericire, există astfel de sportivi. Atât Tudor Șaim cât și Velisar, Andor, Nini Popescu, Catană sau Ciocâlteu ori Lambru fac parte dintr-o selectă galerie a fotbaliștilor “fără splină”. Care, meci de meci, cu toții, se străduiesc să-și convingă antrenorul că merită să fie printre titulari.

Din fericire, la meciurile amicale pot juca! Mai mult sau mai puțin! Din păcate, însă, odată cu debutul returului șansa lor va fi redusă în cazul în care nu vor demonstra la antrenamente că și merită să fie printre primii 11… sau măcar 15!

Dintre toți cei amintiți nu ai cum să nu-l remarci pe Nini Popescu. Aflat, probabil, în cea mai bună perioadă a evoluției sale, “piticul” de 23 de ani demonstrează că încrederea antrenorului în el este perfect îndreptățită. Partitura fără de sfârșit a fotbalistului-zvârlugă care recuperează din propriul teren și oferă soluții pentru colegii din ofensivă pare bine însușită. Mai mult, la rându-i, fiind lansat către poarta adversă, nu irosește șansa de a-și trece numele pe lista marcatorilor! Așa s-a întâmplat și la multe jocuri din tur dar și în meciurile cu echipele brașovene, din pregătire.

Nini este un câștig real pentru Petrolul, genul de fotbalist care ratează destul de puțin și care arată cadență în joc. De altfel, în ediția de astăzi a ziarului brașovean Monitorul Expres, experimentatul jurnalist Adi Marica a titrat cu litere de-o șchioapă: “Nini Popescu a făcut ravagii în defensiva braşoveană”! Descriind, detaliat, implicarea “piticului” la toate golurile, implicit realizarea acestuia din minutul 71, pentru 3-0!

Rămâne ca, desigur, acesta să continue să se pregătească la fel ca și până acum, șansa de a fi aclamat la scenă deschisă, oricând, fiind foarte mare!

Romulus Ciobanu: “Sunt mulțumit de lot”!

Întrebat, punctual, dacă este satisfăcut de echipa pe care o pregătește, antrenorul Petrolului a răspuns simplu: “sunt mulțumit de lot”!

Detaliind, în câteva fraze, Romică Ciobanu a mai spus: “Sunt mulțumit pentru că, în sfârșit, am ce să pregătesc, am pe cine să mă bazez într-o luptă deloc ușoară! Ideea este că echipa are dubluri pe posturi, că fotbaliștii sunt ascultători și că au înțeles ce vreau de la ei! Câtă vreme există liniște la club și cei care ne sprijină o vor face exact ca și până acum nu avem voie să dezamăgim! Normalitatea, la orice echipă, se bazează pe valoare și, mai ales, pe disciplină. Nu există disciplină, nu există nimic! Sper să nu apară derapaje, nu avem voie să dezamăgim! Apropierea celor din conducere față de noi ne obligă! Ne simțim urmăriți, respectați, băgați în seamă! Se discută cu noi, suntem încurajați permanent, termenele sunt respectate! Nu avem niciun motiv să dezamăgim! Petrolul are cea mai bună echipă din eșalon, sunt perfect convins, și numai noi ne putem pune bețe în roate, alții nu vor reuși pe teren! Petrolul este și trebuie să rămână mereu Petrolul! Atât și nimic mai mult!” a conchis tehnicianul galben-albaștrilor.

Capcana amenzilor

Ca și exemplu pentru întronarea disciplinei la echipă, amenzile sunt parte integrantă a “regulei jocului”. Ele se aplică tuturor celor care au contact cu lotul. Programul de odihnă este strict! Întârzierile costă! Mult! Neatenția se plătește și ea! Nu ai voie să suni sau să primești apeluri la masă și în timpul antrenamentelor. Astfel, un simplu sunet în afara condițiilor de pregătire atrage după sine o interdicție!

A pățit-o inclusiv motivatorul Leo Ursea, acestuia sunându-i telefonul în timpul antrenamentului! Mai mult, faptul că a răspuns și vorbit, chiar la marginea terenului, i-a atras o nouă amendă! Nebunia a fost totală, nefericitul oficial pendinte de Veolia știind ce face de vreme ce apelul era chiar de la… Mădălin Mihailovici, adică șeful său! Astfel, este clar, a preferat să fie amendat decât… executat! D-ale cantonamentului…

Conducerea clubului, prezență “in-integrum”!

Fiecare meci al „lupilor”, din totdeauna, este urmărit de staff-urile reunite ale clubului și ale partenerului finanțator, Veolia.

Vorbim despre președintele Cristi Vlad, vicepreședintele Tavi Grigore și secretarul Angelo Mateescu, alături de juristul Dragoș Ferariu, motivatorul Leo Ursea, responsabilul cu securitatea Cornel Abălaru și CEO Mădălin Mihailovici.

Cu toții, braț la braț, atenți la detalii, comentând, sprijinind, implicându-se fiecare în domeniul pe care-l stăpânește și pentru care este retribuit. “Un grup monolit” cum l-am auzit pe Mihailovici exprimându-se atunci când, la final de meci, sâmbătă, exprima puterea pe care echipa o emană. Și, spunea același Mihailovici, “pe care, în scurtă vreme, o va și demonstra! Concret! Petrolul este pregătită pentru performanțe! Asta se va vedea, cu timpul, toată strategia acestui club este gândită pas cu pas, pentru fiecare an viitor! Când am spus că Petrolul va fi o echipă mare, nu m-am jucat cu vorbele! La fel ca și Veolia, lider mondial, așa ne dorim să ducem și această provocare sportivă, până la vârf!” a spus CEO Mihailovici.

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor