logo
RNTV Live

Petrolul și suporterii… doar atât!

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

În plină lună a concediilor, copleșiți de căldura sufocantă dar animați de cele mai nobile trăiri sufletești legate de echipa lor de suflet, mii de ploieșteni au participat, aseară, la prima lecție din noul abecedar al veșnicei provocări, Petrolul. Alături de copii, consoarte, bătrâni sau amici, prietenii “lupilor” s-au dezlănțuit într-o ireală dovadă de iubire, versurile nepereche ale imnului oficial fiind cântate, de două ori, într-o simbioză vecină cu dragostea eternă.

Această prezentare a noii echipe a Ploieștiului s-a făcut fără fastul celor de acum câțiva ani. Și, poate chiar de aceea, a avut acel parfum de prospețime și noutate pe care-l conferă autenticitatea. Președintele Cristi Vlad, de fiecare dată un bun cozeur, și-a găsit mai greu cuvintele fiind gâtuit de emoție și lăsând să se înțeleagă că întreg momentul a fost unul complet special. La fel și Tavi Grigore, sensibilizat de atmosferă, a răspuns parcă șoptit miilor de ovații, starea de beatitudine copleșindu-l și pe el. Mass-media a fost lăsată să-și facă treaba chiar din inima evenimentului, aproape de cei care urmau să iasă din anonimatul în care au fost ascunși atâția ani. Totul a fost viu și colorat, oricum altfel decât altădată când perfecțiunea impunea standardele.

Așa cum crainicul arenei, profesorul Mircea Baganagiu, a insistat să comunice, a fost nevoie de o altă cădere pentru ca acest club de legendă să se poată ridica. Scuturându-se de povara ciocoilor căpușari, cei care au avut interese meschine pentru a profita și a se îmbogăți de pe urma acestui adevărat brand.

Noua construcție, una a pionieratului și a curajului nebunesc, pare capabilă să-i unească pe toți cei sătui de minciună, intrigi și lașitate. Un club curat, mândru și demn – așa cum și-au dorit mereu ploieștenii – este un vis pe cale să se înfiripeze. Cu siguranță, având doar ambiție și tenacitate, nu va fi deloc ușor. Lipsesc banii, cei fără de care niciun proiect nu are sorți de izbândă. Trebuie plătiți jucătorii, antrenorii, staff-ul administrativ, terenurile de antrenament și cel de joc. Bașca echipamentul, autocarul, subzistența, baremurile și multe, multe altele.

Nu am văzut aseară, din păcate, niciun personaj din sfera politicului. Altădată un bazin electoral fără de limită, echipa Petrolul și ai ei suporteri au rămas în amintire pentru ei. Trecute fiind, alegerile au desemnat conducătorii. Mai meritați sau mai puțin, asta rămâne să apreciem după terminarea mandatului. Numai că, în această sferă perfectă a anormalității, când sesizezi că unul dintre polii de mare atracție ai orașului are nevoie de ajutor pentru a prinde aripi, tu, politicianule ales, preferi să te ascunzi sub pulpana groasă a stufărișului birocratic, în loc să găsești soluții! În loc să te faci util, pentru oraș, pentru viitor, chiar pentru tine!

Aș vrea să nu trăiesc clipa în care, odată, peste 3-4 sau nu mai știu câți ani, veți ajunge să repopulați lojele de la “Ilie Oană” și, într-un acces de bucurie, să vă fotografiați cu posibilii campioni ai Petrolului! Care, în urmă cu ceva vreme, poate chiar de foame, vă solicitau sprijinul, perfect la îndemână în acel moment! Vă voi uri!

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor