logo
RNTV Live

Pilda lui Mihailovici

FOTBAL:PARTENERIAT FC PETROLUL PLOIESTI-VEOLIA (15.09.2017)
Cristian Anghelescu

Pilda lui Mihailovici

Spuneam ieri, în finalul materialului care cuprinde sinteza emisiunii la care a fost invitat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, că voi reveni în scurtă vreme cu pilda de final a interlocutorului. Un adevărat desert, dacă ar fi să mutăm concluzia mai aproape de zona gastronomiei!

https://portal.republikanews.ro/amintirile-viitorului-la-echipa-petrolul-ploiesti/

Numai că, extrem de serios punctat, rezumatul final pe care Mihailovici l-a expus în fața camerelor de luat vederi cuprinde fraze care ar putea avea dublu rol mobilizator, pentru cei care-l și înțeleg, firește: unul vizând ambiguitatea în care am ales să trăim și, celălalt, legat de prognoza pe termen scurt și mediu a țării noastre. În ideea în care, este perfect adevărat, o estimare pe termen lung legată de România ar părea, la acest moment, o adevărată Fata Morgana…

Iată cuvintele de final din emisiune

“Înjurături primite… fără ele înseamnă cu nu aș exista! Cuvinte frumoase, vreodată? Nu nu suntem obișnuiți, ca nație, să ne pronunțăm astfel! Noi suntem obișnuiți să omorâm capra vecinului, nu să facem o capră! Noi nu suntem obișnuiți să construim, tentația primară este de a dărâma, de a distruge! Este o diferență enormă de gândire, de filozofie! Iar eu, așa sunt structurat, voi încerca să construiesc! Dacă va fi să fie, bine, dacă nu… ce să mai zic? Și vreau să încerc o concluzie vizând cele afirmate anterior: personal, nu cred într-un sistem condus de un singur om, așa numitul <<one-man show>>! Fie că vorbim despre un oraș, structură sau chiar țară! Atâta timp cât nu ne vom da mâna unii cu alții, atâta vreme când nu vom înlătura răutatea aceasta care am senzația că a învrăjbit poporul în ultima vreme, cu siguranță că nu vom putea progresa! Cred că esența, și nu numai la fotbal, este să ne trezim odată la realitate și să ducem țara asta mai departe! Pentru că dacă mergem așa, și îmi asum cele spuse, tare mi-e teamă că o să-i cântăm Prohodul! Efectiv! Pentru că, în loc să construim noi vrem numai să distrugem, repet! În momentul în care analizezi în sistem, oricare ar fi el, poți sesiza atât părțile lui bune cât și cele rele. Dacă ești croit să potențezi părțile rele, din punctul meu de vedere ai o problemă! Eu, noi, cei de la grupul Veolia, vrem să potențăm numai lucrurile bune!”

Asumare totală

“Am 28 de ani de catedră la facultate, am școlit mii de studenți și îmi asum tot ceea ce spun: este o tragedie ce se întâmplă în sistemul acesta de învățământ! Cei care vin după noi trebuie să știe tot ce se întâmplă în țara asta, nu neapărat să vadă! S-au făcut greșeli foarte-foarte mari care nu mai pot fi corectate peste noapte! Noi nu avem, la acest moment, nicio strategie de țară! Se poate îmbunătăți situația doar dacă ne dăm mâna, cu toții! Ar trebui să se știe și să se explice oamenilor că dacă mâine chiar ar veni Magicianul și ar folosi bagheta-i fermecată, primele rezultate pozitive ar putea apărea doar în 10-15 ani! Pe bazele concrete ale unor întrebări concrete, legate de ceea ce vrem și cum vrem să facem!“ a conchia CEO Veolia în cadrul emisiunii cu tematică sportivă “Pasul la ofsaid” realizată în platourile Republikanews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor